Budi dio naše mreže

"Svoju novu skulpturu trgovine ljudima zovem nadahnut Izaijom: 'Na slobodu pustiti potlačene'."

/ dz

“Svoju novu skulpturu trgovine ljudima zovem nadahnut Izaijom: ‘Na slobodu pustiti potlačene'”, piše autor skulpture na svojoj Facebook stranici Timothy Schmalz. 

Molitva iz Vatikana

Nebeski Oče, zahvaljujemo ti na nadahnjujućem primjeru svete Jozefine Bakhite. Sveta Jozefino Bakhito, ti si robovala kao dijete; kupljena si i prodana. S tobom se nečovječno postupalo. Zagovaraj, molimo te, sve one koji su zarobljeni u trgovini i ropstvu. Neka ih njihovi otmičari puste, i neka ovo zlo bude izbrisano s lica zemlje. Sveta Jozefino, jednom kada si povratila svoju slobodu, nisi dopustila da tvoje patnje odrede tvoj život. Odabrala si put dobrote i velikodušnosti.

Pomozi onima koji su zaslijepljeni pohlepom i požudom, koji gaze ljudska prava i dostojanstvo svoje braće i sestara. Pomozi im da se otrgnu iz svojih mrskih lanaca, da ponovno postanu potpuno ljudi i da nasljeduju tvoju dobrotu i velikodušnost.

Draga sveta Jozefino Bakhito, tvoja sloboda te privukla Kristu i njegovoj Crkvi. Tada te je Bog pozvao u redovnički život kao sestru kanosijanku. U svom zvanju prakticirala si veliko milosrđe i radosnu blagost. Pomozi nam da uvijek budemo poput tebe, pogotovo kada smo u iskušenju da skrenemo pogled i ne pomognemo, da odbacimo druge ili čak da ih zlostavljamo. Zauzmi se za nas da Krist ispuni naša srca radošću kao što je uvijek ispunjavao tvoje. O Bože ljubavi, izlij svoje milosrdno svjetlo u naš nemirni svijet. Neka preplavi najmračnije sjene.

Donesi spasenje nevinim koji pate zbog grijeha zlostavljanja. Donesi obraćenje potpuno izgubljenim dušama koje ih drže zarobljene i iskorištavaju. Daj nam svima snage da rastemo u istinskoj slobodi ljubavi prema Tebi, jedni prema drugima i prema našem zajedničkom domu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja