Budi dio naše mreže

Glazba Beethovena, Bacha, Haydna, Liszta, Schuberta, Chopina, Papandopula i brojnih drugih skladatelja u izvedbama vrhunskih glazbenika do 4. listopada odjekivat će samoborskom župnom crkvom. Mladi glazbenici svoja umijeća pokazat će na natjecanju u Galeriji Prica.

/ vž

2020. je godina u kojoj svijet slavi 250 godina rođenja jednog od najvećih skladatelja glazbene povijesti Ludwiga van Beethovena pa će njemu u čast na festivalu biti izveden niz njegovih skladbi. Nažalost, ova godina donijela je i neka negativna iznenađenja, a međunarodna razmjena umjetnika zbog ograničenja kretanja svedena je na minimum. Stoga na festivalu sudjeluju najvrsniji domaći glazbenici i tek poneki inozemni.

Lovro Pogorelić, Martina Filjak, Monika Leskovar, Sreten Mokrić, Trio Eusebius (Eva Šulić, violina / Tonka Javorović, violončelo / David Vuković, klavir), gitarski Trio Elogio (Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues i Tomislav Vukšić), samo su neka od poznatih imena.

Svi koncerti održavat će se u crkvi sv. Anastazije s početkom u 20 sati dok će se natjecanje mladih glazbenika “Ferdo Livadić” održati 27. i 28. rujna u Galeriji Prica na Pučkom otvorenom učilištu. Koncerti počinju u 17, 18 i 19 sati.

45. Samoborsku glazbenu jesen otvara koncert Zagrebačkih solista i Monike Leskovar u petak 25. rujna u crkvi sv. Anastazije u 20 sati.

Program festivala te ulaznice potražite na www.samobor-festival.com.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja