Budi dio naše mreže

Predstava 'Robin Hood', u režiji Ive Srnec Hamer prema dramaturškom predlošku Dine Vukelić, jučer je premijerno izvedena u Dječjem kazalištu Dubrava. Predstava tog legendarnog junaka pretvara u hrabrog pravednika iz susjedstva, postavljajući pitanje - tko je danas Robin Hood?

/ mb

Predstava Dječjeg kazališta Dubrava “Robin Hood” donosi u kazalište novu interpretaciju poznate legende o heroju koji se kradući od bogatih bori za potlačene i siromašne, piše u najavi predstave.

Ovaj lukavi odmetnik, bivši plemić, hrabri pravednik nekima, ludi razbojnik i razbojnik drugima, bio je nadahnuće mnogim autorima balada, stripova i filmova. U predstavi podjednako nadahnjuje naizgled običnu ekipu iz susjedstva, koja Robin Hoodom rješava male i velike nepravde u neposrednoj blizini.

Ali, kad se pred herojskim društvom nađe gotovo nerješiv slučaj, posegne za adutom – sanjivim utjecajem na legendu kao vrstom predstave u predstavi.

Robinove pustolovine na pravednom putu, pune ideala i snova, sukoba i napetosti, neočekivanih susreta i novih spoznaja, povezane su s iskustvima suvremenih likova u predstavi, ali i s iskustvima mladih i starijih gledatelja.

Zašto se vrijedi boriti za pravdu? Postoje li stvarni heroji u stvarnosti? Tko je Robin Hood danas? Samo su neka od pitanja s kojima se predstava bavi.

U glavnim ulogama su Denis Bosak, Matej Đurđević, Danijela Evđenić, Katarina Madirazza i Eugen Stjepan Višić.

Dramaturgiju potpisuje Dina Vukelić, scenografiju Melita Omeragić, a kostime Ana Trišler. Autorica glazbe je Sunčica Dropulić, savjetnici za scenski pokret Sandra Banić Naumovski i Ivica Škaro, a svjetlo dizajnira Iva Srnec Hamer.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja