Budi dio naše mreže

Nakladnička kuća Verbum predstavila je knjigu „Život vrijedan življenja“ američkog nadbiskupa Fultona J. Sheena na konferenciji za novinare u četvrtak 19. siječnja u Splitu.

/ mp

Na konferenciji su sudjelovali mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum i dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum.

Nakladnička kuća Verbum nedavno je objavila djelo „Život vrijedan življenja“, nadbiskupa Fultona J. Sheena, poznatog i omiljenog autora i govornika i jednog od duhovnih velikana 20. stoljeća.

Kroz 50 nadahnutih i poticajnih pouka nadbiskup Sheen je ovom knjigom htio odgovoriti na potrebe stotina tisuća koji su mu pisali, tražeći od njega savjete za život. Odgovara tako na pitanja kao što su: Zna li Bog kako je trpjeti? Je li kršćanstvo lako? Zašto neke muči grižnja savjesti, a neke ne? Kako molitva postaje dijalog? Što je potrebno za liječenje duše? Zašto je život vrijedan življenja?, pa sve do pitanja o Bogu, Crkvi i sakramentima, pokazujući da kršćanstvo ima odgovore na ta i sva najdublja životna pitanja.

Otkrivajući čitatelju kršćansku viziju života, on jasnim jezikom i dovitljivim humorom objašnjava i kako pronaći sreću i zadovoljstvo u suvremenome svijetu i uspješno ploviti svim izazovima primjenjujući tu viziju u vlastitoj svakodnevici. U knjizi se očituje sva neposrednost i snaga Sheenovog izričaja, a protkana je i autorovim duhovitim životnim pričama, koje je čine još privlačnijom.

Knjiga je podijeljena u pet glavnih dijelova: o Bogu i čovjeku, Kristu i Crkvi, grijehu, sakramentima te svijetu, duši i materijalnome, s ukupno 50 poglavlja od kojih je svako dovoljno kratko da je moguće i u užurbanom dnevnom ritmu naći vremena za čitanje i promišljanje jednog od njih. Svojim sveobuhvatnošću i pridodanim vrlo upotrebljivim stvarnim kazalom mogli bismo kazati da je poput praktične male enciklopedije kršćanskog pogleda na svijet i življenja u svakodnevnici.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja