Budi dio naše mreže

Od 20. do 24. ožujka, u glavnom gradu Hrvatske će se održati Festival svjetla Zagreb. Tako će se, uz podršku Grada Zagreba, a u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, u povijesnoj jezgri ujediniti najmodernija svjetlosna rješenja na bazi vrlo recentnih rasvjetnih tehnologija.

/ mp

Festival svjetla Zagreb je jedini festival takve vrste u našem gradu, a atraktivne audiovizualne instalacije i projekcije moći će se pogledati na niz lokacija Gornjeg Grada. Tema festivala je proljeće koje simbolizira buđenje, rast i renesansu, stoga će svaka od lokacija na svoj način dočarati proljetni ugođaj kroz svjetlosne predstave koje će se održavati od 18 do 23 sata.

Peterodnevnim festivalom Zagreb će se pridružiti drugim svjetskim gradovima, poput Lyona, Amsterdama, Helsinkija, Praga, St. Petersburga ili Berlina, koji imaju tradiciju održavanja ovakvih festivala, a namjera je da Festival svjetla Zagreb postane višegodišnji turistički proizvod s ciljem generiranja većeg turističkog prometa u ovo doba godine.

Svečano otvorenje je u srijedu, 20. ožujka, u 19 sati u Muzeju Grada Zagreba.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja