Budi dio naše mreže

U svojem trećem izdanju, Like Lika Festival održava se od 21. do 30. srpnja u Otočcu, Senju, Gospiću, Gornjem Kosinju i Brinju, a predstavit će vrhunske umjetnike i ansamble domaće glazbene scene.

/ vbb

Na samo sat-dva vožnje od Zagreba očekuje vas prava glazbena čarolija u hladu ličkih planina i šuma, a za sve posjetitelje ulaz je besplatan. Like Lika Festival uglazbljuje autentične prirodne i drevne kulturne lokacije vrhunskim glazbenim izvedbama ozbiljne i suvremene glazbe, a u spoju netaknute prirode i drevne povijesti s glazbom otkriva sve mirise, boje, okuse i zvukove Like.

Bogata festivalska sezona Hrvatske udruge Ars Organi Sisciae završava Like Lika Festivalom koji organizira u partnerstvu sa Pučkim otvorenim učilištem Dr. Ante Starčević u Gospiću i Turističkom zajednicom Grada Otočca, a uz podršku Ministarstva kulture i medija RH, Ličko-senjske županije, Grada Otočca i Gospića te Općine Perušić i Brinje.

Ovogodišnje treće izdanje Like Lika Festivala kreće iz Otočca – drevnoga grada čije se ime spominje još na Baščanskoj ploči. Sjajna prilika za posjetiti Otočac svakako je otvorenje Like Lika Festivala, u petak 21. srpnja u 21 sat, koncertom jazz banda Borna Šercar’s Jazziana Croatica i Ansambla LADO koji će predstaviti album Untamed. Zbog najavljene kiše, otvorenje Like Lika Festivala seli iz gradskog parka u dvoranu Gackog pučkog otvorenog učilišta.

Slijedeća lokacija Like Lika Festivala još je jedan drevni gradić – Senj, jedan od najstarijih primorskih gradova koji u kontinuitetu postoji već preko dva i pol tisućljeća. Senjska katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije smatra se jednim od najznačajnijih kulturnih spomenika Gospićko-senjske biskupije, a u njoj će nastupiti Ansambl Antiphonus. Koncert će se održati u subotu, 22. srpnja u 21 sat.

Treća večer Like Lika Festivala bit će u čarobnom gradu Gospiću, gdje će u atriju Muzeja Like, u nedjelju 23. srpnja u 21 sat nastupiti sjajan jazz band B’s FUNstallation, predstavljajući svoj najnoviji album Hold on koji je ove godine bio nominiran u kategorijama nagrade Porin za Najbolji album jazz glazbe i Najbolju skladbu jazz.

Gospić / Izvor: Like-Lika.com

I ove se godine Like Lika Festival se vraća na jedno posebno mjesto – u Gornji Kosinj – dajući podršku Kosinjanima u njihovoj pola stoljeća dugoj patnji uslijed stalnih prijetnji potapanjem zbog izgradnje akumulacijskog jezera. U crkvi sv. Antuna Padovanskog, u kojoj su povijesne orgulje Jana Tučeka s kraja 19. stoljeća, u subotu 29. srpnja u 20 sati nastupiti će trubač Dario Teskera i orguljaš Alen Kopunović Legetin.

Ovogodišnje izdanje Like Lika Festivala zaključuje koncert u Brinju, smještenom na staroj Jozefinskoj cesti između obronaka dvije kršne planine Velebita i Male Kapele. Bogatu kulturnu baštinu Brinja čini nekoliko crkava i kapela starih više od šest stoljeća, kao i stari grad Sokolac istaknut na uzvisini u brinjskoj kotlini. Jedna od najstarijih sakralnih građevina u Brinju je crkva Sv. Vida, gotička građevina iz 14. stoljeća sa svetištem šiljastog oblika i zvonikom nepravilnog tlocrta uz glavno pročelje. U njoj će u nedjelju, 30. srpnja u 20 sati, nastupiti dvije sjajne harfistice: Diana Grubišić Ćiković i Veronika Ćiković i prelijepim programom zaključiti treći Like Lika Festival. Program i sve ostale informacije pratite i na društvenim mrežama i mrežnoj stranici Like-lika.com.

LIKE LIKA FESTIVAL PROGRAM

21. 7. – PETAK – 21.00
Dvorana Gackog pučkog otvorenog učilišta – Otočac
Borna Šercar’s Jazziana Croatica & LADO

22. 7. – SUBOTA – 21.00
Katedrala Uznesenja BDM – Senj
Ansambl Antiphonus

23. 7. – NEDJELJA – 21.00
Atrij Muzeja Lika – Gospić
B’s FUNstallation

29. 7. – SUBOTA – 20.00

Crkva sv. Antuna Padovanskog – Gornji Kosinj

Dario Teskera, truba
Alen Kopunović Legetin, orgulje

30. 7. – NEDJELJA – 20.00
Crkva sv. Vida – Brinje
Diana Grubišić Ćiković, harfa
Veronika Ćiković, harfa

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja