Budi dio naše mreže

Nakladnička kuća Verbum nedavno je objavila jedan od fenomena kršćanske beletristike zadnjih godina, roman "Izabrani" autora uspješnica Jerryja B. Jenkinsa nastao prema hit-seriji "The Chosen", koja je oduševila i mnoge hrvatske gledatelje.

/ mp

Ovaj dirljivi roman, nastao prema prvoj sezoni vrlo popularne serije “The Chosen” – “Izabrani”, koju je diljem svijeta pogledalo više od 500 milijuna ljudi, vodi u Galileju prvoga stoljeća, omogućujući da se upozna Isusa izbliza i otkrije punina njegove ljudskosti i njegova božanstva.

Roman velikom umješnošću približava svakome Isusov lik, stavljajući sve nas u poziciju Isusovih suvremenika: Kako bi bilo susresti se s Isusom licem u lice? Kako bismo se osjećali, kako bi utjecao na nas i bi li promijenio naš način razmišljanja o Bogu? Bi li se naš život okrenuo naglavačke kao što se to dogodilo ribaru koji grca u dugovima, problematičnoj ženi koju progone demoni, omraženomu cariniku izopćenu iz svoje obitelji i naroda, vjerskomu vođi kojega muče sumnje? Promatrajući kako je Isus djelovao na one koji su ga susretali, roman istovremeno oživljava Kristov život i njegovu spasonosnu poruku na iznimno snažan način.

Čitatelj tako zahvaljujući romanu Izabrani ima prigodu doživjeti život i moć Sina Božjega kao nikada dosada – očima običnih ljudi, baš poput nas; i doznati kako je susret s Isusom promijenio njihove živote i kako može promijeniti i naš.

Onima koji su pogledali seriju Izabrani roman omogućava da je ponovno prožive na potpuno nov način, a oni koji je još nisu pogledali uz pomoć romana mogu uroniti u vrlo stvaran svijet prvoga stoljeća i dublje doživjeti Kristovu preobražavajuću ljubav i prisutnost.

Hit roman Izabrani dostupan je u svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja