Budi dio naše mreže

Knjiga bivšega predsjednika Matice hrvatske akademika Stjepana Damjanovića 'Matica hrvatska od 1842. do 2017. Kalendar rada i djelovanja', predstavljena je u Palači Matice hrvatske u Zagrebu.

/ mb

Knjiga ‘Matica hrvatska od 1842. do 2017. Kalendar rada i djelovanja’ je iznimno zanimljiva kronika događaja povezanih s nastankom i djelovanjem najstarije hrvatske nacionalne kulturne ustanove, istaknuo je na predstavljanju predsjednik Matice hrvatske prof. Stipe Botica.

Glavni urednik knjige Luka Šeput istaknuo je da knjiga donosi kratki opis događaja, odabir navoda iz tekstova i govora Matičinih autora i čelnika, objavljene knjige i važne kulturne događaje u organizaciji Matice hrvatske. ‘Napisana je lijepo i nepretenciozno te na velikom broju mjesta nudi dosad nepoznate podatke, otkriva nepoznate događaje i nepoznata mišljenja’, ocijenio je Šeput.

Autor akademik Stjepan Damjanović kazao je kako je ovo pokušaj da se kaže elementarno o djelovanju Matice hrvatske u proteklih 175 godina te kako je želio ukratko predstaviti svaku od godina birajući ono što mu se činilo zanimljivim i važnim.

‘Vjerujem da knjiga može pomoći ozbiljnom povjesničaru da on sutra uobliči jednu pravu povijest Matice hrvatske što bi bilo jako korisno’, zaključio je akademik Damjanović.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja