Budi dio naše mreže

Koncert u znak ljubavi i zahvalnosti prema fra Didaku Buntiću pod nazivom „Večernji zvon” održat će talentirana djeca Hercegovine večeras u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u 20 sati. 

/ Vesna Bihar

„Iako je prošlo stotinu godina od velike akcije spašavanja djece od gladi, za velike stvari nikada nije kasno reći – hvala! Nije kasno reći hvala fra Didaku Buntiću – i poručiti mu: “Tvoj trud se, fra Didače, isplatio! Nije bilo uzaludno jer si sačuvao svoju toliko voljenu Hercegovinu. Vjerovao si u djecu sirotinjske Hercegovine i danas je vrijeme da ti oni poruče kako je novo sunce ponovno granulo. Sunce koje donosi novu mladost, otkriva nove talente, njeguje svoju tradiciju i kulturu, gaji ljubav prema domovini, ali nadasve ljubav prema čovjeku…

Ovim riječima najavljuje se koncert „Večernji zvon” koji će se održati večeras u Zagrebu, u Maloj dvorani Lisinski. Koncertom ljubavi i zahvalnosti, kako navode organizatori – žele povezati ono što je fra Didak oduvijek povezivao: svoju Hercegovinu, Međugorje, Zagreb, Slavoniju i cijelu Hrvatsku.

Nastupaju: Darija Ramljak, mezzosopranistica Monija Jarak, bariton Karlo Milićević, ženska klapa Mir Međugorje, muška klapa Concordia i ženska pjevačka skupina HKUD Didak župe Gradnići te Tamburaški orkestrar Misericordia Šurmanci – Međugorje. Na programu će se naći: od ozbilljne i klasične, preko tradicionalne, pa sve do popularne i zabavne glazbe. Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na blagajni dvorane. Koncert Večernji zvon” počinje u 20 sati.

Sanja Pehar i Branko Uvodić vodit će vas kroz koncert mladih hercegovačkih talenata u spomen na fra Didaka, oca Hercegovine, učitelja i odgojitelja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja