Budi dio naše mreže

U povodu 34. obljetnice smrti oca Ante Gabrića, u Gradskom kulturnom središtu Metković u četvrtak, 20. listopada, u 20 sati svečano će biti otvorena izložba "Tamo gdje palme cvatu" fotografa Zvonimira Atletića.

/ mp

Publika će imati priliku vidjeti seriju vrlo sugestivnih fotografija na kojima je autor prije više od 40 godina pratio i snimao najvećeg hrvatskog misionara 20. stoljeća oca Antu Gabrića i njegove vjernike u misijskim postajama, na obalama Gangesa u dalekoj Bengaliji.

U katalogu izložbe Branimir Stanić je istaknuo: “Crnobijele fotografije Zvonimira Atletića ne govore tisuću riječi. One zapravo uopće ne govore. One su zaokružene u svetoj tišini, u tišini kojom otvaramo prostor našoj duši za komunikaciju s našim Stvoriteljem… Danas, u vrijeme nehumane brzine, stresa te stalnih udaraca sa svih strana, On traži pomoć od viteza, ali ne glasnim zvucima već šapćući: “Ne idi nigdje drugdje, ne ostavljaj me, ostani ovdje.”

Atletićeve fotografije odgovaraju na ovaj poziv, nude nam pomoć bez ijedne riječi. Ostaju u nama koliko i sam život.

Izložba je postavljena u organizaciji Zaklade Otac Ante Gabrić i Veleposlanstva Indije, uz podršku Grada Metkovića, s ciljem organiziranja događanja u domovini i inozemstvu koja komuniciraju sa širokom publikom svih generacija i govore o ljudskoj i duhovnoj veličini Sluge Božjega oca Ante Gabrića i želji da uskoro bude uzdignut na čast blaženika i sveca.

Izložba je do sada predstavljena u Dubrovniku, Korčuli, Blatu, Šibeniku i Solinu a, nakon Metkovića, svoje putovanje nastavit će i u drugim gradovima Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Izložba će biti otvorena od 20. listopada do 1. studenoga 2022. godine.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja