Budi dio naše mreže

Izložba jaslica 'Rodio se Bog i čovjek'

8. županijska izložba božićnih jaslica 'Rodio se Bog i čovjek!', otvorena je u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu i donosi pedesetak jaslica od različitih materijala.

/ mb

Izložba donosi prikaz Isusova rođenja u različitim ambijentima i u različitim materijalima – od drva, komušine, slame, papira, stakla, keramike tijesta i staniola do slika na platnu. Izložbu su organizirali Nadbiskupijski pastoralni institut u suradnji s Udrugom prijatelja hrvatskih božićnih jaslica koja okuplja amaterske umjetnike iz svih krajeva Hrvatske i šire. Izložene su i jaslice koje su nagrađene na međunarodnoj izložbi ‘Cento presepi – stotinu jaslica’, koja se svake godine održava u Rimu i na kojoj su jaslice iz Hrvatske dobile nekoliko nagrada.

Izložba se može razgledati do 1. veljače iduće godine radnim danom od 10 do 16 sati, a od 21. do 23. te od 25. do 30. prosinca i od 1. do 6. siječnja 2019. od 15 do 20 i 30 sati. Ulaz je slobodan. Razgled za grupe je moguće dogovoriti telefonom na 01/5522000 ili e-mailom na pastoralni.institut@zg-nadbiskupija.hr.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja