Budi dio naše mreže

Pjesmu je 1992. godine otpjevao Vice Vukov. No, nikada je nije studijski snimio. Poznavatelji njegova rada i glazbeni prijatelji, Klapa HRM Sv. Juraj nisu željeli da se ova melodija zaboravi. Stoga su joj dali dušu, glasove i sliku. Uz 10. godišnjisu smrti Vice Vukova objavili su pjesmu "Dalmacijo, dušo moja", u novom klapskom aranžmanu Tonća Ćićerića i Maria Božića.

/ Tanja Popec

Vice Vukov (3. kolovoza 1936.- 24. rujna, 2008.), hrvatski pjevač dojmljive izvedbe, mnogima drag i kao “šibenski slavuj”, uživao je poštovanje i publike i kolega. To potvrđuje obrada pjesme koju je u studiju snimio prije 26 godina, “Dalmacijo, dušo moja” koju su od zaborava sačuvali članovi Klape HRM Sv. Juraj. Glazbi su dodali i očaravajuće prizore Hrvatske.

Klapa Sv. Juraj  ovu je pjesmu premijerno izvela na Prvoj večeri Splitskog festivala 2018.

Tekst pjesme je napisao Krsto Juras, autor brojnih tekstova najpoznatijih pjesama zabavne glazbe kao što su: “Dalmacija u mom oku”, “Šibenska balada”, “Tvoja barka mala”, “Dobra ti večer, mati moja”, “Dva su zrna grožđa”, “Ludo more”, itd.

Spot je snimljen na brojnim lokacijama diljem Dalmacije: od Splita, Primoštena, Imotskog, Otavica do kanjona Cetine i vrhova Biokova.

Klapi Sv. Juraj u video ostvarenju pomogli su: posada broda HRM-a Učka i Odjel za obuku ronitelja HRM-a koji im je osigurao izuzetno lijepe kadrove snimljene na moru tijekom plovidbe.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja