Budi dio naše mreže

Artnet News javlja da je crtež potvrđen kao originalno djelo njemačkog renesansnog umjetnika Albrechta Dürera.

/ dz

Artnet News javlja da je crtež potvrđen kao originalno djelo njemačkog renesansnog umjetnika Albrechta Dürera, prenosi Aleteia. Potvrda je stigla od Christofa Metzgera, glavnog kustosa u muzeju Albertina u Beču, koji je slučajno vodeći autoritet za Dürera. Njegovu izjavu da je djelo originalan dodatno je podržala Giulia Bartrum, bivša kustosica njemačkih grafika i crteža u Britanskom muzeju.

Put do ovog priznanja bio je dug za sretnog vlasnika crteža, koji je ostao neimenovan. Posljednje četiri godine proveo je tražeći autentifikaciju za crtež, skupljajući pritom brojne troškove. Rad je morao biti dostavljen nekoliko različitih stručnjaka kako bi se potvrdio umjetnički stil, vodeni žigovi, pa čak i sastav papira.

Sada, anonimni kupac ima priliku vratiti svoju investiciju. Djelo, za koje su se stručnjaci složili da je nacrtano oko 1503. godine, moglo bi se prodati za čak 50 milijuna dolara. Art Newspaper napominje da bi, ako se uspije prodati po ovoj cijeni, bio rekorder po najvišoj cijeni umjetničkog djela na papiru nekog starog majstora.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja