Budi dio naše mreže

Gradski pjevački zbor "Neuma" iz Drniša snimo je obradu pjesme "Cjelivat' ću Gospodine" pod dirigentskom palicom Jelene Prpa Vuletić koja je izvedbu predstavila u emisiji "Sacro ritam" glazbenog urednika Slavka Nedića.

/ md

“Neuma” djeluje kao ženski i mješoviti pjevački zbor te okuplja pjevače amatere svih dobnih skupina. Zbor je osnovala i od osnutka ga vodi prof. Jelena Prpa Vuletić.

Cjelivat’ ću Gospodine njihova je najnovija skladba . “Snimati smo počeli u trenutku kada su prestale epidemiološke mjere, a probe postale dozvoljene. Prije par mjeseci učili smo pjesmu, da bismo je snimili u ožujku povodom korizme”, kazala je Prpa Vuletić.

Pjevački zbor “Neuma” djeluje od 2010. godine, a bavi se nastupima uživo koji uključuju božićne, adventske i korizmene koncerte te koncerte povodom praznika grada Drniša – sv. Roka. “Kako je nastupila korona okrenuli smo virtualnom svijetu i snimkama na YouTube kanalu”, istaknula je Prpa Vuletić i dodala kako zbor trenutno ima problem održavanja proba zbog manjka članova otkako je nastupila korona.

Izvedba nove pjesme Cjelivat’ ću Gospodine snimljena je 18. ožujka u grkokatoličkoj crkvi Pokrova Presvete Bogorodice u Kričkama. Tekst pjesme potpisuje Josip st. Ivić, a glazbu Ivan Sučić.

Djelovanje pjevačkog zbor “Neuma”

Od samog početka djelovanja Neuma je neizostavni dio kulturnog života grada Drniša i drniškog kraja (Oklaj, Gradac, Ružić, Čavoglave, Visovac, Mirlović Zagora, Siverić, Kljaci) te promotor kulture i tradicije Drniša u županiji i šire (gostovanja u Šibeniku, Vukšiću, Kninu, Pirovcu, Makarskoj, Vukovaru, Vodicama, Metkoviću, Splitu, Ogulinu, Kaštel Lukšiću, Benkovcu, Gospiću, Zadru, Gradcu n/m).

Sudjeluje prigodno i na misnim slavljima od kojih je posebno za istaknuti gostovanje u Vukovaru iz ožujka 2014. godine, na kojem je uz koncert u crkvi BDM Kraljice mučenika, “Neuma” pjevala i misu u crkvi Svetoga Filipa i Jakova. Bilježi i nastupe na Visovačkim vesperama, trodnevnoj duhovno-kulturnoj manifestaciji povodom blagdana Gospe od Anđela.

Redovito sudjeluje na susretu zborova u Pirovcu, a u lipnju 2018. je dobila odlične ocjene za nastup na 1. regionalnoj smotri zborova „Canta Dalmatia“ održanoj u Kaštel Lukšiću.

Na 10. Međunarodnom natjecanju zborova “Zlatna lipa Tuhlja” održanom u Tuheljskim toplicama u lipnju 2019., Neuma je zaslužila srebrnu plaketu.

U listopadu 2019. sudjeluje na svečanom predstavljanju izložbe “Visovac: Duhovnost i kultura na Biloj Stini” u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

U kolovozu 2018., Neuma je dobila Nagradu Grada Drniša za veliki doprinos u kulturnom životu Drniša.

Novosti kao i sve dodatne informacije vezane uz pjevački zbor “Neuma” možete pronaći na službenoj stranici Zbora.

Pjesmu možete poslušati u nastavku: 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja