Budi dio naše mreže

Tijekom mise u bazilici Naše Gospe kod Stare kapele u Regensburgu u nedjelju 12. rujna vjernicima Hrvatske katoličke misije predstavljen je novi voditelj vlč. Vlado Letinčić, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, izvijestilo je Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

/ bg

Kanonik Thomas Pinzer, voditelj glavnog odjela za dušobrižništvo Biskupije Regensburg, pročitao je na početku misnoga slavlja dekret regensburškog biskupa mons. Rudolpha Voderholzera, kojim se vlč. Letinčić imenuje novim voditeljem Misije. Poželjevši mu dobar početak službe te nudeći mu svesrdnu podršku i suradnju, ujedno je prenio srdačnu zahvalu generalnog vikara dosadašnjem voditelju vlč. Josipu Antoncu, koji zbog teške bolesti nije mogao sudjelovati u slavlju, za tridesetosmogodišnje služenje u ovoj Misiji.  

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Započinjući misno slavlje vlč. Letinčić je izrazio radost što će moći služiti ovoj zajednici, koja je jedno vrijeme zbog bolesti vlč. Antonca bila bez pastira, a sada stoji pred novim početkom i nastavkom okupljanja i sabiranja, kako bi se Božja riječ u njoj i dalje nastavili širiti i naviještati.

Foto: Facebook

U svojoj homiliji istaknuo je vjeru svetoga Petra koja je unatoč krizama ustrajala u odanosti Kristu i donijela živi plod u njegovu životu i životu Crkve kojoj je postavljen za predvoditelja. Istaknuo je kako Krist svoje učenike i danas pita: “Tko sam ja za tebe” i dok opominje Petra pogledom promatra učenike želeći da i sami osjete kako nisu izostavljeni i da je svaki pitan da odgovori za sebe. Kako bi i mi danas u srcu i životu osjetili Njegov pogled, poziv za život po vlastitoj volji ili bjegove od Njega, ali i ohrabrenje: “Uzmi svoj križ jer te vodi u Nebo.”

U molitvi vjernika molilo se, između ostaloga, i za brzi oporavak vlč. Antonca.

Foto: Facebook

Na koncu misnoga slavlja okupljenim vjernicima obratio se nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. Tomislav Markić, predstavivši okupljenim vjernicima novoga voditelja, pozvavši ih na molitvenu i svaku drugu potporu kako oboljelom vlč. Antoncu tako i novom voditelju vlč. Letinčiću te zahvalivši mjesnoj Crkvi u Regensburgu na gostoprimstvu i dobrodošlici novom svećeniku, a posebno zagrebačkom nadbiskupu, kardinalu Josipu Bozaniću, što je iz zagrebačkog klera izabrao ovoga svećenika stavivši ga na raspolaganje Hrvatskoj inozemnoj pastvi za ovu službu.

Foto: Facebook

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja