Budi dio naše mreže

Predsjednica dodijelila Povelje za dugogodišnju pastoralnu djelatnost među hrvatskim iseljenicima u Kanadi

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović započela je u ponedjeljak državni posjet Kanadi.

/ mp

“Svaki dolazak u Ottawu i susret sa zajednicom za mene je posebna prigoda u kojoj ožive drage uspomene na ovaj grad koji je vaš dom, kao što je bio i meni i mojoj obitelji tijekom rada u Veleposlanstvu”, kazala je predsjednica istaknuvši kako je hrvatsko iseljeništvo jedan je od prioriteta njezinog mandata.

Dodala je kako je, kao hrvatska predsjednica, posebno ponosna na Hrvate u Kanadi, koji su se svojim znanjem, stručnošću, odgovornošću, svojim predanim odnosom prema radu, obitelji i društvu integrirali u društvo u kojem žive.

„Ponosna sam na sve vas jer ste upravo na temelju tih vrijednosti stekli ugled, pokrenuli poslove, osnovali obitelji i postali ugledni članovi društva kao uostalom i mnogi naši Hrvati diljem svijeta“, istaknula je predsjednica.

U prigodnom obraćanju Grabar-Kitarović spomenula je kako su upravo hrvatski iseljenici bili „naša snaga tijekom Domovinskog rata jer ste, ne samo materijalno pomagali svoju, nego ste i svojim zalaganjem i osobnim kontaktima širili istinu o borbi za samostalnost hrvatske države“.

Sestra Marija Ivić, na svojem Facebook profilu objavila je kako je prigodom posjeta Predsjednice Republike Hrvatske Kanadi Hrvatska katolička župa sv. Franje Asiškog u Windsoru dobila Povelju Republike Hrvatske za doprinos u pružanju duhovne skrbi.

“Imala sam privilegij kao najmlađa pastoralna suradnica primiti Povelju od Predsjednice”, nadodala je.

S. Marija Ivić primila je Povelju od Predsjednice RH

I župa St. Nicholas Tavelich Parish u Winnipegu dobila je Povelju od predsjednice Republike Hrvatske.

Ključne riječi:
Windsor Winnipeg

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja