Budi dio naše mreže

Pogledajte emotivno javljanje voditelja Hrvatske katoličke misije u Parizu don Stjepana Lončara

Don Stjepan Lončar, voditelj Hrvatske katoličke misije u Parizu, javio se u ponedjeljak navečer u vijestima Nove TV i gotovo zaplakao govoreći da katedrale Notre-Dame više nema.

/ mp

Tijekom ponedjeljka navečer su se oglasila zvona na svim pariškim crkvama, što je don Stjepan posebno emotivno doživio.

“Kad sam čuo kroz prozor da zvone zvona moje crkve ovdje u Parizu, kojom se služe Hrvati, onda je suza krenula na oko. To je značilo da katedrala polako umire. Zvona su brecala, znači da je to kraj katedrale”, poručio je don Stjepan Lončar za Novu TV gotovo kroz suze.

Prema riječima glasnogovornika nadbiskupije, riznica katedrale je spašena.

“Sve ono blago koje se kroz tolika stoljeća skupljalo i čuvalo u katedrali, te dragocjenosti su spašene. Spašen je i trn iz krune Isusove koji se čuvao u katedrali. Ali nažalost to je malo od onoga što je propalo. Spašeno je najvažnije, ali tko je bio u katedrali i tko je se sjeća kakva je bila… to je sada zgarište”, naglasio je voditelj Hrvatske katoličke misije u Parizu

Dodao je ipak da kao kršćani vjeruju da poslije Velikog petka dolazi uskrsno jutro.

“To nas nekako tješi, tješi nas da će i Notre-Dame doživjeti svoje uskrsnuće, svoju obnovu. Dugo će trajati, ali nadamo se da će je generacije poslije nas doživjeti”, poručio je voditelj Hrvatske katoličke misije u Parizu Lončar iz Pariza.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja