Budi dio naše mreže

Nema puno glazbenika koji se mogu pohvaliti tolikim godinama umjetničkog stvaranja, a još manje time da su gradili i stvarali hrvatsku duhovnu glazbenu scenu te je svojom ustrajnošću zadužili na način na koji je to učinio Čedo Antolić.

/ ts

Spontano, toplo, radosno i Duhom bogato bilo je jučer u crkvi Kraljice svete krunice na zagrebačkoj Koloniji gdje je slavljeničkim koncertom legendarni Čedo Antolić obilježio 50 godina duhovnog glazbenog stvaralaštva.

U sat i pol sjajnog glazbenog doživljaja Čedo je napravio presjek svog bogatog glazbenog stvaralaštva i okupio mnoge prijatelje koji su ga s raznih strana Hrvatske došli podržati u njegovom „zlatnom” jubileju. Tako smo, u pratnji odličnog sastava, mogli čuti zbor „Hrid” te soliste Željku Marinović, Brezu Paić, Matiju Antolića, Franku Matić, Kristinu i Anđelu iz Poklona te „Kefu” iz Zagreba predvođenu još jednim velikanom duhovne scene Emiliom Kutlešom.

Lakoća i jednostavnost kojom je Čedo Antolić i ovaj put izvodio svoje stare i nove pjesme ne umanjuju snagu proživljenog životnog i duhovnog iskustva koje je utkano u njegove stihove.

Nema puno glazbenika koji se mogu pohvaliti tolikim godinama umjetničkog stvaranja, a još manje time da su gradili i stvarali hrvatsku duhovnu glazbenu scenu te je svojom ustrajnošću zadužili na način na koji je to učinio Čedo Antolić. Stoga je pljesak koji je u više navrata odjekivao crkvom Kraljice svete krunice bilo iskreno i emotivno priznanje veličine ove legende hrvatske duhovne glazbe.

Pogledajte galeriju fotografija koje je na jučerašnjem koncertu zabilježio Mario Kociper, fotograf koji već godinama prati i slikom bilježi nastupe Čede Antolića.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja