Budi dio naše mreže

Zbor Izvor – koji djeluje u zagrebačkoj župi sv. Josipa na Trešnjevki - veličanstvenim je koncertom proslavio 30 godina neprekidnoga umjetničkoga djelovanja u prepunoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu u utorak, 7. svibnja.

/ mp

Publika je uživala u repertoaru od duhovnih šansona, preko Oliverovih hitova, koji su obilježili Izvorovu suradnju s velikanom, pa do neizostavnoga gospela koji je na noge digao cijelu dvoranu. Slavljeničkim koncertom zbor Izvor tako se prisjetio svojeg razvoja te najljepših trenutaka postojanja.

Voditeljica zbora Ivana Jelinčić istaknula je važnost dugogodišnjega djelovanja Izvora te poseban odnos koji članovi zbora dijele kao obitelj. Koncert je bio prava retrospektiva glazbenoga putovanja koje Izvoraše spaja već tri desetljeća. Ozračje zajedništva pokazalo se u svoj svojoj raskoši u jednom od najemotivnijih trenutaka koncerta, kada su se odjednom Izvorašima na pozornici iz publike pridružili i bivši članovi zbora. Ukupno 70 glasova privelo je koncert gospelovskom krešendu u kojem se više nije moglo razaznati gdje prestaje zbor, a počinje publika.

Uz zbor Izvor, slavlje su uveličali i dragi prijatelji zbora Izvor: pjevačice i skladateljica Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac te bivše članice zbora Ema Gagro i Tatjana Belina.

Zbor djeluje u zagrebačkoj župi sv. Josipa na Trešnjevci. Osim po euharistijskom djelovanju, poznat je i po vlastitim koncertima te suradnjama s vrhunskim svjetskim i domaćim izvođačima. Među suradnjama na koje su članovi zbora posebno ponosni one su s Howard Gospel Choirom, Glorijom Gaynor, Oliverom Dragojevićem, Ivanom Kindl i Edom Maajkom. O kvaliteti zbora govori i činjenica da je nastupio u završnici emisije Do posljednjeg zbora Hrvatske radiotelevizije.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja