Budi dio naše mreže

VIS Veritas aeterna objavio novu pjesmu "Blago čovjeku"

Vokalno-instrumentalni sastav „Veritas aeterna“, koji već četiri godine aktivno sudjeluje u raznim projektima duhovnog karaktera kao dio Pastorala mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, objavio je novu pjesmu.

/ mp

Sastav je to koji broji dvadesetak svojih članova, mahom studenata iz svih krajeva Lijepe naše, baš kao i susjedne nam BiH. Prepoznatljivi su po obradama brojnih pjesama hrvatske duhovne scene, ali i po svojem autorskom stvaralaštvu, koje iz godine u godinu biva sve bogatije. 

“Blago čovjeku”, posljednja je u nizu pjesama proizašlih iz njihove radionice. Stihovi pjesme preuzeti iz prvog Davidovog psalma praćeni su glazbom koju piše Antonio Grkeš, a čiji aranžman potpisuje Hrvoje Domazet. Prvi puta je izvedena na na ovogodišnjem Sudamja festu, tradicionalnom koncertu duhovne glazbe koji se održava uoči blagdana svetoga Dujma. Za ideju spota, kao i njegovo snimanje zasluge primaju Marin Gabelica, te Ivan Trpimir Lozić koji ujedno i potpisuje režiju i montažu istog. Za produkciju pjesme i spota je zaslužan Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije na čelu s don Mihaelom Prović. 

Mladi iz Veritasa zahvaljuju se svima koji su svojim trudom pomogli u stvaranju cijelog projekta, te se nadaju da će publika uživati plodove njihova rada.

Ključne riječi:
VIS Veritas aeterna

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja