Budi dio naše mreže

VIS ANĐELI "Poput anđela, želimo služiti Bogu ne tražeći ništa zauzvrat"

Sestre Botić, odnosno VIS "Anđeli" slave Gospodina svojom glazbom već 13 godina, a u razgovoru s Filipom Ećimovićem u ljetnoj emisiji HKR-a "Ljetnikovac" podijelile su svoja iskustva o tome kako je pjevati zajedno i koje su im najdraže anegdote od kada djeluju kao sastav.

/ ps
Sestre Botić – Jelena, Anamarija, Kristina, Mihaela i Gabrijela, odnosno VIS “Anđeli” svoju ljubav prema glazbi, kažu, razvile su zahvaljujući svome ocu, a još prije 13 godina su sasvim spontano došle do ideje da svih pet sestara zajedno nastupa i slavi Boga, ili kako vole reći – “tiho djelovati” poput anđela, koji služe Bogu bez da išta traže zauzvrat.
U razgovoru s Filipom Ećimovićem u ljetnoj emisiji HKR-a “Ljetnikovac”, Anamarija Botić podijelila je njihova iskustva kao obiteljski sastav i koja su joj najdraža sjećanja u 13 godina djelovanja.

VIS Anđeli/Foto: Privatna arhiva

Do ideje nastanka njihovog sastava došlo je uslijed jednog sasvim slučajnog razgovora u crkvi u Kaštel Novom, od kuda djevojke potječu.
“Volim reći kako je slučajnost ‘Božji potpis’ kada želi ostati anoniman. To se dogodilo prije otprilike 13 godina, nakon svete mise u našoj filijalnoj crkvi. Naime, nakon mise je naš otac ostao pričati s nas pet i jednim učiteljem razredne nastave. Otac je zamolio nas tri sestre koje smo inače pjevale u školskom zboru da otpjevamo jednu pjesmu. Kada je taj učitelj čuo našu pjesmu, sinula mu je ideja da nas pet sestara nastupimo na Božićnom koncertu na sv. Stjepana 26. prosinca. Nama se ta ideja svidjela, a odluka je pala na najmlađoj i najstarijoj sestri hoće li one prihvatiti tu ideju. One su pristale i zahvaljujući tome smo krenule na taj put. Započele smo s nastupima na župnim koncertima, kasnije i po drugim crkvama u Kaštelima, a ubrzo i u katedrali sv. Duje na misama mladih, humanitarnim koncertima, vjenčanjima…” Ubrzo je uslijedilo i nastupanje na brojnim festivalima, ali su se sestre rado odazivale i na pozive da razvesele ljude u staračkim domovima.

Nismo se htjele nametati već tiho djelovati

Ključne riječi:
ljetnikovac vis anđeli

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja