Budi dio naše mreže

VIDEO Iva Šimunović: Pjesma je nastala iz razmatranja Kristove muke

Hrvatska ima novo ime na sceni duhovne glazbe, Iva Šimunović je u suradnji s Novom Evom predstavila svoj glazbeni prvijenac i videospot za pjesmu "Tu Noć". Radi se o pjesmi koja je nastala iz razmatranja muke Gospodina našega Isusa Krista, molitvi koja pretočena u pjesmu.

/ Sestra M. Benedikta Krapić

Predana, nježna, svježa, nenametljiva, nadahnuta meditacija koja nas vodi u Getsemani, tako bismo mogli opisati pjesmu “Tu Noć”, prvijenac Ive Šimunović koji je nedavno premijerno prikazan na YouTube kanalu Nove Eve. “Pjesma je proizišla iz razmatranja muke našeg Gospodina. Bila je moja utjeha Odozgor kada sam bila pritiješnjena svojim križem. Naučila me da samo prihvaćajući križ mogu doživjeti Uskrsnuće”, rekla je Iva za HKM.

Snimala je svoje molitve

Davno sam shvatila da ulazeći u osobnu molitvu uz gitaru nastaju pjevane molitve koje zaista liječe moj duh, koje me mijenjaju i koje su iznad svega Njegov dar meni jer ja, ako tu molitvu (melodiju i tekst), ne zabilježim tog trenutka dok traje, poslije je ne mogu ponoviti. Tako sam došla na ideju kako bi bilo dobro, zbog prethodnog iskustva, snimati osobnu molitvu kasnije je preslušati i izvući tekst i melodiju i koristiti kada mi je potrebno. Do sada sam ih uglavnom dijelila samo s prijateljima kojima su koristile u njihovom duhovnom životu.

Vrijeme je da darujem ono što sam besplatno dobila

Ova pjesma kao i mnoge druge već dugo stoji spremljena u mom mobitelu i puno puta su mi prijatelji sugerirali kako to treba izaći da i drugi čuju. Međutim, ja nisam osjećala da je pravi trenutak sve do nedavno, kada sam u razgovoru s prijateljicama koje su prvi puta poslušale pjesmu i rekle kakav je dojam na njih ostavila, shvatila da je vrijeme da ipak ova molitva bude dostupna i drugima, meni nepoznatima, a kojima će poslužiti da dožive ono što su doživjeli i moji bližnji slušajući ju. Htjela sam da ono što je meni besplatno dano pružim drugima.  Ako im može biti na korist tada je ova molitva ispunila svoju svrhu jer će poput zrna gorušice izrasti i dobiti krošnju ispod koje će i drugi moći naći svoje mjesto za odmor gdje će napuniti duh.

Videospot je meditacija muke

Pjesma je snimana u suradnji s Novom Evom, a video je sniman u suradnji s Ivanom Ojdanićem iz Studia Serviam. Snimali smo na nekoliko lokacija, na Trsatu, na Krku, na Mariji Bistrici i u kapeli sv. Križa na Svetom Duhu. Sam video je zamišljen kao  meditacija muke našeg Gospodina. Zbog toga smo na Krku snimali scene u masliniku želeći u tom uvodnom djelu slušateljima i gledateljima omogućiti da na trenutak dožive Getsemani. Kadrovi s postajama križnog puta su snimani na Trsatu i na Mariji Bistrici. To su dva velika svetišta posvećena Majci Božjoj, a Ona je neizmjerno važna za naše živote i tim odabirom lokacija željela sam, uz to što su tamo predivne postaje križnog puta, naglasiti Njezinu važnost za naše živote. Ona je otpočetka do kraja stajala uz Krista, a tako čini i s nama. I živeći s Njima zaista dolazimo do spoznaje kako ljubav rađa ljubav što je i poruka ove molitve, odnosno pjesme.

Ivina se pjesma mahom proširila društvenim mrežama i naišla na oduševljenje, a već je dobila i svoj “hashtag” te ima nadimak, Ivu su naime na društvenim mrežama prozvali “ženski fra Marin”, aludirajući na fra Marina Karačića na kojega nas Iva svojim nježnim pristupom i poštovanjem prema pjevanoj riječi o Gospodinu neodoljivo podsjeća. Uz čestitke na ulasku na scenu duhovne glazbe želimo blagoslov Ivi i slušateljima njezinih pjesama te se radujemo novim koracima ove mlade glazbenice. Pa… dobro nam došla  #ženskifraMarin !

Ključne riječi:
Iva Šimunović

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja