Budi dio naše mreže

Dvadeset i prvi „Papa fest“ - festival duhovih šansona, održat će se 1. rujna, ispred crkve Gospe od Otoka u Solinu, u 20 sati. Natječaj za ovogodišnji “Papa fest” otvoren je od 13. ožujka do 13. lipnja.

/ mp

Rezultati natječaja bit će obljavljeni na Facebook stranici PAPA FEST- festival duhovnih šansona 15. lipnja.

„Papa fest“ je glazbeni susret crkvenih vokalno-instrumentalnih sastava koji je osnovan kao tradicionalni spomen na pohod Svetoga Oca Ivana Pavla II. Hrvatskoj i na njegov nezaboravni susret s hrvatskom katoličkom mladeži u Solinu 4. listopada 1998. godine. Festival se održava već dvadeset i prvu godinu i nije natjecateljskoga karaktera.

Za one koji žele sudjelovati na 21. „Papa festu“ važne su sljedeće propozicije:

Pravo sudjelovanja na „Papa festu“ imaju svi crkveni vokalno-instrumentalni sastavi i samostalni izvođači koji se do 13. lipnja 2019. prijave organizatoru festivala: Župa Gospe od Otoka, don Ranko Vidović, Gospin otok 1, 21210 Solin uz naznaku ”ZA PAPA FEST 2019.” ili na službeni mail papafest.solin@gmail.com.

Sastav sudjeluje na „Papa festu“ s jednom autorskom skladbom koja ne smije biti već objavljena niti javno izvođena. Skladba mora imati kršćanski karakter i ne smije trajati više od četiri minute.

Kod prijave svaka grupa treba priložiti:

  • notni zapis osnovne melodijske linije pjesme s potpisanim tekstom i napisanim akordima te tekst pjesme;
  • uredno potpisani autori glazbe, teksta i aranžmana;
  • ogledna demo snimka pjesme na CD-u ili mp3 verzija na službeni mail. Snimka ne mora biti studijska, ali glazbeno-produkcijski treba biti što sličnija izvedbenoj verziji;
  • kraća biografija sastava ili samostalnog izvođača sa svim potrebnim podatcima (ime sastava, gdje djeluju, ime voditelja i kontakt voditelja)
  • autori slanjem skladbe na natječaj jamče za njezinu originalnost. Skladbe upitne originalnosti neće biti razmatrane od Stručnog festivalskog odbora
  • o rezultatima natječaja bit će obaviješteni svi koji su se prijavili na natječaj
  • poslane materijale ne vraćaju

Pjesma koju Stručni festivalski odbor odobri za izvođenje treba biti studijski snimljena i predana organizatoru najkasnije do 30. srpnja 2019. godine. u tri verzije: 
1. cjelovita izvedba (glazba, solisti i prateći vokali); 
2. instrumentalna izvedba s pratećim vokalima; 
3. instrumentalna izvedba.

Prijave koje ne budu ispunjavale navedene uvjete neće biti razmatrane od Stručnoga festivalskog odbora. Redoslijed izvođenja na „Papa festu“ određuje Stručni festivalski odbor.

Sve informacije možete dobiti na:
e-mail: papafest.solin@gmail.com
Facebook stranica: PAPAFEST- festival duhovnih šansona

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja