Budi dio naše mreže

Katolička karizmatska zajednica "Angelus" objavila je svoju prvu autorsku pjesmu pod nazivom "Nanovo se rađam". "Pjesma bi nas prvenstveno morala podsjetiti na temelj našeg života, tu ogromnu milost primljenu po sakramentu krštenja, kako ga i sv. Pavao naziva ‘kupelj novog rođenja i obnavljanja po Duhu Svetom‘", rekao je autor pjesme Luka Ćorić za Hrvatsku katoličku mrežu.

/ Ivana Markić

Počeci zajednice sežu u 2017. kada su se nakon studentskog djelovanja spontano počeli okupljati u Zagrebu na molitvu. Prvotno su bili pod okriljem Božje pobjede kao kućna molitvena zajednica. A od jeseni 2022. registrirani su kao molitvena zajednica KKODS-a. Duhovnik Angelusa je karmelićanin o. Marko Maglić.

Autor Luka Ćorić o govoreći o pjesmi istaknuo je: “Pjesma ‘Nanovo se rađam‘ nastala je prije nekoliko godina, nakon razmatranja ulomka iz Evanđelja o razgovoru Isusa i Nikodema. Kao i većinu drugih autorskih pjesama, pjesmu smo počeli izvoditi tijekom molitava na susretima naše molitvene zajednice Angelus i odmah je bila jako dobro prihvaćena”.

“Također, kada bi članovi zajednice zaduženi za multimediju objavili tu pjesmu na našim profilima na društvenim mrežama ili kada bi ju pjevali na nekom otvorenom susretu, uvijek bi se javili ljudi i pitali ‘koja je ovo pjesma?‘. Budući da se radi o našoj prvoj studijski snimljenoj pjesmi, na taj iskorak odlučili smo se prilikom upoznavanja s našim duhovnikom, o. Markom, koji je također to pitao, ali i nadodao – ‘ovo morate snimiti‘”, rekao je.

Luka svjedoči kako se Gospodin pobrinuo za mnogo toga: “Bog nam je providio violončelista Martina Kutnara i bubnjara Benedikta Berića koji su pomogli u realizaciji pjesme, a budući da nam je sve ‘novo‘, snimanje smo odradili u suradnji s Novom Evom, kako audio – kod Grgura Sesara, tako i video – kod br. Filipa Vukine. Kadrovi su snimljeni u kripti crkve Sveta Mati Slobode, koju nam i inače župnik don Damir Stojić ustupa za susrete naše zajednice”.

A na pitanja koja je poruka pjesme odgovorio je: “Pjesma bi nas prvenstveno morala podsjetiti na temelj našeg života, tu ogromnu milost primljenu po sakramentu krštenja, kako ga i sv. Pavao naziva ‘kupelj novog rođenja i obnavljanja po Duhu Svetom‘ (Tit 3,5; KKC 1215)”.
To novo rođenje je upravo sakrament krštenja i htjeli smo u pjesmi otpjevati tu simboliku i snagu i veličinu identiteta sinova i kćeri Božjih koji postajemo po krštenju.

“To novo rođenje je upravo sakrament krštenja i htjeli smo u pjesmi otpjevati tu simboliku i snagu i veličinu identiteta sinova i kćeri Božjih koji postajemo po krštenju. Naše prirodno rođenje, prvo rođenje, znak je pripadnosti našemu zemaljskome ocu, a naše drugo rođenje, tj. krštenje znak je pripadnosti nebeskom Ocu, znak je da imamo Oca na nebesima koji nas ljubi. Upravo ta ljubav glavna je srž Isusova djelovanja i navještaja koju izričemo u tri riječi: Bog je ljubav!”, zaključio je.

Pjesmu poslušajte ovdje!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja