Budi dio naše mreže

U sklopu trodnevlja kojim se župa Kraljice Svete Krunice u Zagrebu priprema za svoj blagdan, u petak 1. listopada nakon večernje mise bit će održan koncert klasične glazbe „Ave Maria”. Jedan od izvođača je i časni brat fr. Bonifacije Franjo koji je koncert najavio za Hrvatsku katoličku mrežu.

/ Branimir Gubić

Prvi dan listopada, mjeseca posvećenog Blaženoj Djevici Mariji, bit će posebno svečan kod zagrebačkih dominikanaca na Koloniji, u župnoj crkvi Kraljice Svete Krunice.

Repertoar koncerta je svojevrsna marijanska glazbena baština domaćih i stranih skladatelja. „Kao što i sam naziv koncerta govori ‘Ave Maria’, izvest će se nekoliko skladbi raznih skladatelja koji su bili inspirirani tom najljepšom marijanskom molitvom poput Mozarta, Verdija, Gomesa te domaćih skladatelja Albe Vidakovića, Ivana pl. Zajca i Mate Lešćana”, rekao je fr. Bonifacije Franjo koji je jedan od organizatora ovoga koncerta, a ujedno i jedan od izvođača.

Natalija Kralj, fr. Bonifacije Franjo i Dubravko Ćepulić Polgar

„Budući da smo marijansko svetište i da se spremamo za proslavu blagdana Kraljice Svete Krunice, rodila se želja za ostvarivanjem ovakvog koncerta na kojem imamo priliku izvesti marijanske skladbe kojih ima toliko mnoštvo, a koje se ne stignu izvesti na misnim slavljima tijekom nedjelje i blagdana. Ovaj koncert je jedna vrsta duhovne obnove i ugođaja koji će nas uvesti u marijansko slavlje”, kaže fr. Bonifacija.

Natalija Kralj

Dubravko Ćepulić Polgar

Koncert je nastao u suradnji s izvođačima: sopranisticom Natalijom Kralj i orguljašem Dubravkom Ćepulićem Polgarom, koji već drugu godinu zaredom s fr. Bonifacijem organiziraju koncert „Ave Maria”.

„Kao mladom redovniku i studentu crkvene glazbe, velika je čast i privilegij, ali i izazov uputiti se u vođenje crkvenih ansambala, dječjeg i mješovitog zbora u našoj župi te u samu organizaciju ovakvih koncerata”, rekao je brat suradnik.

Svjedoči i koliko ovakav koncert znači samoj publici koja je svjesna da se ne radi o samom izvođenju glazbe, nego da je riječ o sakralnoj glazbi koja ima duhovnu dimenziju. „Molitva kroz glazbu dobiva posebnu čar i još više dopire do srca ljudi”, kaže fr. Bonifacije koji ističe kako je koncert jedan od načina još bolje i ljepše pripreme za proslavu marijanskog mjeseca, ali i blagdana Kraljice Svete Krunice.

Početak koncerta je u 20 sati u župnoj crkvi Kraljice Svete Krunice, na adresi Kontakova 1.

Misna slavlja 3. listopada u crkvi na Koloniji bit će u 7, 8:30, 10, 11:30 i 19 sati. Svečanu misu u 11:30 predvodi sisački biskup mons. Vlado košić.

Foto: župa Kraljice Svete Krunice

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja