Budi dio naše mreže

Dvostruka pobjednica međunarodnog 7. Festivala duhovne glazbe "Svjetlost dolazi" Zadar 2019. koji se održao u subotu u HNK Zadar je Matia Čirjak iz Vrane kod Biograda na Moru.

/ mp

Osvojila je Nagradu publike koju joj je uručila Jagoda Surač zamjenica gradonačelnika grada Zadra Branka Dukića i Nagradu stručnog ocjenjivačkog žiria koju joj je uručio Toni Pajkin glavni urednik HRT Radio Zadra za skladbu “Najveći”.

Matia Čirjak autor je teksta i glazbe, a aranžmana Saša Miočić. Riječ je o mladoj kantautorici koja je svoju prvu pjesmu napisala i uglazbila sa 12 godina, a na ovogodišnjem festivalu bila je i debitantica.

Nagradu za najbolji tekst osvojila je Franjevačka mladež Frama iz Posušja BiH za skladbu “Pripravi put Gospodinu”, a uručila je Branka Radman, prof. voditeljica odsjeka za kulturu i tehničku kulturu grada Zadra
Nagradu za najbolju glazbu osvojio je Ivica Bajtal iz Komiže za skladbu “Uvijek kraj mene”, a uručila mu je Branka Višić Karavida ravnateljica Glazbene škole “Blagoje Bersa” Zadar.

Nagradu za najbolji aranžman osvojio je Andrija Maltara iz Zadra za skladbu “Isuse živote moj”, a uručio mu je Tomislav Pehar prof.glazbe OŠ Šime Budinića, skladatelj, i producent.

Ovogodišnji voditeljski par bili su Iva Rogić i Igor Jelenić Toto, a revijalni gost festivala Željka Marinović koja je prisutna na gotovo svim hrvatskim festivalima popularne duhovne glazbe u Hrvatskoj.

Uz nagrađivane izvođače na festivalu su nastupali i Niko Nikić iz Zadra, Joško Perić iz Splita, Zdravko Tomić iz Rijeke, Jelena Skoko iz Širokog Brijega BiH, Branko Perkoviću iz Slavonskog Broda, Efrajim bend iz Zagreba, Renati Barešić Tabori iz Biogrda na Moru i Zdravko Tomić iz Rijeke.

Izvođače je pratio festivalski bend pod ravnanjem Saše Miočića klavijature koji je okupio glazbenike članove benda Vedrana Supičića – klavijature, Franju Judniča – gitara, Ivan Gulan – bas gitara i Ivan Ouseneka – bubanj.

U HNK Zadar ove godine je uistinu bila odlična atmosfera koja je ove godine pokazala puno veći interes za suvremenu kršćansku glazbu.a dokaz tome je i reakcija publike i njihov veliki pljesak nakon štu su svi izvođači na kraju festivala zajednički otpjevali pjesmu “Krovovi” originalnog naslova  (“Rooftops”).

Ravnateljica  festivala Vesna Benić na kraju se zahvalila svim posjetiteljima, pokroviteljima, sponzorima i medijima koji su pratili ovaj naš jedini glazbeni festival u Zadru.

Umjetnički ravnatelj je Saša Miočić, a organizator udruga “Stihovi i Note”.

Andria Maltar iz Zadra dobio je Nagradu za aranžman / Foto: Marin Maras

Franjevačka mladež BiH dobila Nagradu za tekst / Foto: Marin Maras

Ivica Bajtal dobio je Nagradu za glazbu / Foto: Marin Maras

Svi izvođači Festivala / Foto: Marin Maras

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja