Budi dio naše mreže

Inicijativu krunica “Hrvata svega svijeta” pokrenuo je pater Ivan Ike Mandurić početkom travnja ove godine koji je pozvao sve Hrvate svijeta da se subotom pridruže istodobnoj molitvi krunice za hrvatski narod. Pokretač molitve bio je razorni potres u Zagrebu i pandemija koronavirusa. Ponovno pater Ike poziva na molitvu ove subote s početkom u 14 sati po hrvatskom vremenu. U 15. krunicu uvest će nas predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

/ im

Prenosimo objavu s Facebook stranice “Krunica Hrvata svega svijeta”:

Nasumično ubijanje slučajnih prolaznika u Beču, zaklana žena i sakristan u crkvi u Nici, palež crkava u Čileu, napadi na crkve u Poljskoj, zaklani profesor u Parizu zbog vjerskog fanatizma – zaprepašćuju nas do dna duše kao da smo se susreli sa samim paklom i njegovom mržnjom lice u lice. Možda smo već na to pomalo zaboravili? No, ne bismo smjeli jer progonstva nisu prošla, nego se, naprotiv, posvuda stalno događaju.

„Mene su progonili, i vas će progoniti“, obećao nam je Gospodin. Nisu to riječi koje volimo čuti, pa ih možda i ne shvatimo ozbiljno. A onda nas zaskoče. Premda je progonstava uvijek bilo, kad dođu nova, iznenadimo se, prestrašimo i pretrnemo kao da su prva. Kad se zlo događa, u srce se uvlači strah. Prijetnja zla u nama izaziva i kušnju morala, pa pomišljamo i na uzvraćanje istom mjerom, te da se prepustimo mržnji, i da i sami u zlu tražimo saveznika. Bijes i mržnja su ono što nam zlo i zli nude da utisnemo u srce, kako bi nas pridobio za sebe i otrgnuo od Boga. Ali, vjerniku to nije opcija, i moramo se oprijeti da nam duše zlo ne zahvati. I prihvatiti da je put Crkve put trpljenja, jer je to i Gospodinov put. Golgota, progonstva, raspinjanja, mučeništva i umiranja su uvijek pratila Crkvu onoliko koliko je bila sveta. Možda bismo se ovih dana morali sjetiti i brojnih sličnih, ali još strašnijih progonstava kakva su se zbivala samo prije nekoliko godina: Masovna ubijanja nevinih kršćana po islamskim zemljama, zabrana prakticiranja vjere, ili zabrana obraćanja na kršćanstvo… Zašto smo uopće prestali moliti za njih? Treba nam Božanska mudrost kako bismo prepoznali Božju blizinu u ovim trenucima. „Blago progonjenima radi pravednosti – njihovo je Kraljevstvo Božje“, naviješta nam Krist u svom Govoru na Gori.
Molimo stoga za snagu Crkve u progonstvima kroz koja upravo prolazi: Da bude vjerna i snažna, i da odvažno i s nadom nadživi kušnje našega vremena.
Molimo stoga Gospodina za sve kršćane diljem svijeta da se još više u vjeri utvrde, u svjedočkoj ljubavi, snazi, i još snažnije opru vrtlogu zla, kao što su to činili svi sveci i mučenici kršćanske povijesti. Molimo stoga da se kroz ova trpljenja i progonstva u tijelu još dublje osnažimo u duhu, krijepeći se redovitom molitvom i pobožnošću, odvraćajući se od grijeha, obraćajući se.
Molimo za posvećenje Poljske, Čilea, Europe, Amerike, i svih tradicionalno kršćanskih zemalja. Molimo i za naš hrvatski narod – da se molitvama i pobožnostima, pa i ovom Krunicom Hrvata svega svijeta, korak po korak, potpuno vrati vjeri u Boga, obnavljajući svoje pobožnosti i istinski život u vjeri.
Izravan prijenos ove online krunice bit će na YouTube kanalu Za vječnu slavu , na Laudato TV, kao i na Facebook stranici Krunica Hrvata te na stranicama Hrvatske katoličke mreže (HKM).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja