Budi dio naše mreže

Što učiniti kada netko opsuje Boga? Kako reagirati kada netko psuje Boga ili drugoga oslovi kao Boga? Saznajte u objašnjenu vlč. Borisa Jozića u videu projekta "Pod Smokvom".

/ im

Često se pitamo kako reagirati u situacijama kada netko pored nas psuje Boga. “Pitamo se zasigurno trebam li ja tada biti spasitelj ili branitelj Boga? Trebam li dići bunu? Ma ne trebamo. Boga ne treba nitko spašavati, a posebno ne mi. Mi slabi grešnici ga sigurno ne trebamo spašavati. On može sam sebe spasiti, ističe vlč. Boris Jozić.

“Naravno da trebamo reagirati. Važno je pronaći način na koji ćemo reagirati. Isus nam kaže da ne uzvraćamo istom mjerom. Ukoliko osoba psuje Boga ja ne trebam početi njega napadati jer to izgleda kao da njega psujem da njega omalovažam da ga smanjujem. Zato to treba iskoristiti kao priliku za jednu dobru evangelizaciju. Ne govoriti loše o onome koji psuje i ne govoriti mu da ne valja jer to čini ili da će gorijeti u paklu. Toj osobi trebaš reći koliko je Bog važan u tvom životima i što on čini u tvom životu. Pokušaj mu objasniti zašto te boli kada Boga netko psuje”, naglasio je.

Vlč. Jozić podsjetio je kako danas mladi često upotrebljavaju Boga da bi nekoga oslovili. “I tu priliku trebamo iskoristiti da im pokažemo koliko je Bog važan i pokazati mu tko je Bog. Sigurno će im to biti poticaj da počnu malo više razmišljati o Bogu. Bog je svet i ono što je sveto treba pažljivo s time. Ime Božje je najsvetije i zato treba pažljivo s njime. Nikada ga nemojmo koristiti da druge napadamo bez obzira što ga drugi psuju”, rekao je vlč. Jozić.

“S druge strane kada vidimo da ništa ne možemo učiniti možemo uvijek u svome srcu blagoslivljati i moliti za tu osobu. Možeš odmah čim čuješ psovku izmoliti za tu osobu. Važno je da tu osobu odmah blagosloviš i da blagosloviš njezinu dušu. Moli Gospodina da mu ne uzme to za zlo. Time surađujemo s Bogom. Mi smo pozvani biti suradnici Božji. Suradnici Istine”, zaključio je.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja