Budi dio naše mreže

Fra mr. sc. Željko Klarić, OFM Conv., organizira novi program priprave za sklapanje sakramenta ženidbe koji će započeti 13. veljače, a održavat će se preko platforme Google Meet. Ova priprema za brak ne zamjenjuje pripremu koja je obavezna u župi ili dekanatu.

/ md

Susreti su namijenjeni mladićima i djevojkama u vezi, zaručnicima, nedavno vjenčanima i napose nevjenčanim parovima koji žive zajedno i možda se pitaju: „Čemu brak?!“, izvijestila je IKA.

Susretima se želi ući u dublje promišljanje o pozivu na ljubav upisanog u ljudsku narav, te o značenju braka i sakramenta. Cilj susreta je otkriti ljepotu i istinu o braku koju je Isus objavio.

Susreti će se održavati nedjeljama u 16 sati na Google Meetu, a trajat će oko sat vremena. Svi sudionici će na kraju dobiti i materijale koje će naknadno moći obrađivati u paru. Također će moći naknadno pogledati cijeli susret.

Program se po prvi put provodi u ovom obliku pa je broj ograničen na 50 parova.

Voditelj fra Željko Klarić magistrirao je u Rimu iz područja pastoralne teologije. U izvođenju susreta pomoći će mu bračni par Domagoj i Mia Čondić koji su program prvi prošli prošle godine.

Ova priprema za brak ne zamjenjuje pripremu koja je obavezna u župi ili dekanatu i propisana ondje gdje će se pojedini parovi vjenčati, stoga se može nazvati „za one koji žele više“.

Prijaviti se može do popunjavanja slobodnih mjesta na adresu e-pošte priprema.za.brak@gmail.com. 

U okviru Pripreme za brak bit će održano sedam susreta:

13. veljače – Uvod: Zaljubljenost i ljubav
14. veljače – Naučiti kršćanski ljubiti
15. veljače – Božji plan s čovjekom
16. ožujka – Izbor osobe i zaruke
17. ožujka – Savez i posebnost sakramenta ženidbe
18. ožujka – Sakrament ženidbe po kanonskom pravu
19. ožujka – Slavlje sakramenta ženidbe

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja