Budi dio naše mreže

Pridružite se Jerihonskom bdjenju u zagrebačkoj župi Sveta Mati Slobode

Uoči Duhova u zagrebačkoj župi Duha Svetoga u crkvi Sveta Mati Slobode u subotu, 23. svibnja započelo je cjelodnevno klanjanje koje će trajati sedam dana za duhovno buđenje župe. Kako je rekao župnik župe Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu don Danijel Vidović, Jerihonsko bdjenje organizirali su na inicijativu mladih. Riječ je o cjelodnevnom klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

/ Marija Pandžić

“Jerihonska molitva je ona molitva u kojoj tražimo Božju intervenciju i zaštitu. Nastala je po uzoru na šesto poglavlje knjige o Jošui i svjedočanstvu o rušenju Jerihonskih zidina koje su okruživali grad lažnih bogova. Izuzetno je važno da se moli Bogu iako ne razumijemo Božju riječ baš kao Jošua koji je poslušao ludu uputu da se grad obilazi cijelom dužinom kroz šest dana, a sedmi dan sedam puta kad su zidine srušile i grad je oslobođen. Tako i mi čineći nešto nekonkretno kao što je molitva, ali u poslušnosti Bogu i vršeći njegovu volju možemo pripremiti put Bogu da ruši zidine grijeha i zla”, istaknuo je don Danijel.

U razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu župnik župe Duha Svetoga nadodao je kako se u zagrebačkoj crkvi Sveta Mati Slobode od 23. do 30. svibnja održava upravo Jerihonsko bdjenje.

“Meni je drago što se ljudi dolaze pomoliti pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i traže utjehu. Pozivam sve da nam se priključe u molitvi!”, naglasio je don Danijel.

Trodnevnica pred blagdan Duhove počinje u četvrtak, kada će misu u 19 sati predvoditi vlč. Odilon Singbo, a u petak će misu u 19 sati predvoditi o. Srećko Rimac nakon koje će se u 20 sati održati pokorničko bogoslužje. Fra Ante Vučković zaključit će trodnevnicu misom u subotu u 19 sati nakon koje će se održati Duhovsko bdjenje.

Na blagdan Duha Svetoga središnju misu u 10:30 sati predvodi fra Ante Vučković.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja