Budi dio naše mreže

Postoji jedna izreka, za koju smo vjerojatno svi čuli: „Kako siješ, tako ćeš i žeti.“ I ova poslovica, kao i mnoge druge, ima element istine u sebi. Ne možeš činiti zlo, a nadati se dobru.

/ dz

“U današnjoj priči slušat ćemo o gospodinu koji je napustio ženu i svoje dvoje djece. Drugim riječima rečeno, on je bježao od svoje najveće ovozemaljske odgovornosti. Nedugo nakon odlaska upoznaje drugu ženu i ubrzo s njom počinje živjeti. Tako je to bilo kroz sljedeće tri godine.
Nakon nekoliko godina počeo se osjećati loše. Otišao je liječniku, radio mnoge pretrage, a dijagnoza koja je postavljena bila je izrazito teška. Imao je rak, u terminalnoj fazi.
Shvatio je da će ubrzo umrijeti. Promišljao je, sagledavao svoju životnu situaciju, shvaćajući da je na neki način zadnji čas da nešto učini. Odlučio je da će se pokušati iskupiti i pristaje primiti sakrament bolesničkog pomazanja. Ubrzo nakon toga umire.

Nešto kasnije, njegova je prava žena čula da joj je suprug preminuo. Odlučila je, čim joj se ukaže prilika, otići do padre Pija i pitati ga o duši njezina supruga.

Kada je postavila to pitanje, sveti padre Pio potpuno je problijedio, a glas mu se utišao, kao da se guši.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja