Budi dio naše mreže

Otvorene prijave za duhovske e-Duhovne vježbe!

Otvorene su prijave za duhovske e-Duhovne vježbe u kojima će se razmatrati o darovima Duha Svetoga. Prijave su otvorene do 22. svibnja, a uvodno pismo stići će 23. svibnja.

/ mp

Duhovne će vježbe trajati sedam dana, a počinju u nedjelju 24. svibnja i traju do svetkovine Duhova. E-Duhovne vježbe organiziraju pazinski fratri koji pozivaju da im se priključite. Izvadak iz duhovskih e-duhovnih vježbi moći ćete svakodnevno pratiti i na mrežnoj stranici Hrvatske katoličke mreže.

U pozivu pazinskih fratara stoji:

“Prođi s nama kroz ove e-duhovne vježbe u kojima želimo osluškivati događaje i riječi apostola Pavla. Kroz njegova se pisma provlači jedna iznimno važna duhovska nit, a ta je neprestano podsjećanje na prisutnost Duha Svetoga koji je u nama. I prvoj je kršćanskoj zajednici nerijetko trebalo posvijestiti na prisutnost i snagu Duha Svetoga kojega su već primili. Tako treba i nama danas. Iako većina ima gotovo sve svete sakramente, čini se da duh Božji u nama spava, odnosno spavamo mi sami. ‘Ne znate li? Hram ste Božji i Duh Božji prebiva u vama.’ (1Kor 3,16) Idemo taj hram napokon otvoriti Duhu Svetomu i postati svjesni ljubavi koja se ima razliti u srcima našim. Kroz razmatranja će vas voditi fra Marinko Klaić.”

Ako želite ove e-Duhovne vježbe slijediti putem  aplikacije za pametne telefone, dovoljno je da se u aplikaciji “e-duhovne vježbe” na njih prijavite. Ako još uvijek na svom mobilnom uređaju nemate njihovu aplikaciju, možete je besplatno preuzeti ovdje za Android, a ovdje za iOS operativni sustav.

Ako želite e-Duhovne vježbe slijediti putem e-maila, potrebno je da se prijavite putem online obrasca ovdje. Ispunite obrazac i pošaljite ga te ćete nakon toga, ako je sve ispravno učinjeno i ako je upisan točan e-mail, na taj e-mail dobiti automatski odgovor u kojem trebate potvrditi svoju prijavu. Tek nakon te potvrde prijava će biti izvršena.

Fra Marinko Klaić

Rođen je 1980. u Vojvodini gdje je završio osnovnu i dio srednje škole. U postulaturu franjevačkog Reda stupa 2003. u Samoboru, a doživotne zavjete polaže u Vukovaru 2009. kao brat laik (ne svećenik). Završio je Institut za Teološku kulturu pri KBF-u u Zagrebu. Kroz različite službe boravio je u samostanu u Požegi i Trsatu, te od rujna 2013.u Palestrini (Rim) u Europskom misijskom bratstvu. Od srpnja 2016. živi u Pazinu u međuprovincijskom bratstvu. 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja