Budi dio naše mreže

"Samo budi s Bogom i dopusti mu da On bude s tobom. Osvijesti si s kime govoriš i govori Mu. I s vremenom će te promijeniti", poručuje karmelićanin o. Jakov od Križa Milić.

/ mp

Samo moli i ustraj u molitvi: i onda kad je teška, i onda kad ti se čini da ne moliš, i onda kad bi sve drugo radije učinio nego molio, samo moli i ne odustaj.

Moraš napuniti svoju čašu milosti Bogom, jer čaša ne može ostati prazna. Ako ju ne napuniš Bogom preko molitve, svijet će ju napuniti svime onim što nije Bog i što ti neće hraniti dušu. I uvijek ćeš se iznova vraćati nemiru i tjeskobi i pitat ćeš odakle dolaze. I uvijek ćeš iznova osjećati glad duboko u duši i duboku usamljenost, a nećeš znati kako ju nahraniti, a to će biti samo odjeci prazne čaše koja čeka da bude ispunjena. I uzdizat ćeš iznad svega slobodu da činiš što želiš, da se makneš od Boga jer ionako znaš da će te dočekati ondje gdje Ga ostaviš, a svakim korakom te slobode uvjeravat ćeš uvijek iznova da si sve zarobljeniji, da ti postupci sve više ovise o tvojim ranama, o tvojim navezanostima, o tvojim ovisnostima, da je svaki tvoj postupak i svaka tvoja riječ proračunata da bi preko nje pobjegao od boli u tvojoj dubini. I sve će ti biti draže od molitve, koja ti jedina može dati ono za čime vapiš.
Molitva je vapaj srca Bogu, Onome za kojega znamo da nas ljubi i prihvaća, Onome koji nas poznaje do kraja i kaže nam da smo dobri, da smo vrijedni, da nas voli i onda kada sami ne možemo voljeti sebe.

Molitva je vapaj srca Bogu, Onome za kojega znamo da nas ljubi i prihvaća, Onome koji nas poznaje do kraja i kaže nam da smo dobri, da smo vrijedni, da nas voli i onda kada sami ne možemo voljeti sebe. On se nekad sakrije jer želi da Ga tražimo, da mu idemo svojom voljom i onda kad Ga ne osjetimo, koji želi da se molimo ne zato da nama bude lijepo u molitvi, već da Njemu bude lijepo sa svojim ljubljenim djetetom koje mu dolazi jer Ga voli. I znam da ćeš naći svaki mogući razlog da danas ne moliš, da nikad nećeš imati vremena, da nikad nećeš imati volje, ali znaj da te Gospodin čeka da ti napuni čašu milosti.

Moraš se popeti na goru Karmel da bi mogao ubrati plodove milosti, moraš se uznojiti na usponu da bi mogao doći do mira prelijepih vrhova, moraš gorjeti da bi mogao sjati, moraš voljom voljeti da bi mogao biti preobražen u Onoga koji te na svoju sliku stvorio.

Samo kreni moliti, daj Bogu svoje vrijeme u tišini i samoći. Ne boj se rastresenosti, ne boj se prisilnih misli, ne boj se svojih sumnji i hladnoće i tame. Samo budi s Bogom i dopusti mu da On bude s tobom. Osvijesti si s kime govoriš i govori Mu. I s vremenom će te promijeniti.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja