Budi dio naše mreže

O. Bahmec: "Kada bih imao samo jednu priliku da pokažem ateistu jedan djelić Evanđelja bila bi to Muka Kristova"

"Ako vas i sebe išta molim, ako mogu reći samo jednu rečenicu, molim vas, uskladite knjigu života sa Evanđeljem. To je sve. To je doista sve. Bog je Ljubav i jedino će se ljubav brojati. Ona je jedina svrha i smisao života. Živite ju svim srcem. Do kraja. Do boli. Bez mjere. Jer tako nas voli naš Bog", naglasio je o. Bahmec.

/ fe

Svećenik Krešimir Josip Bahmec karmelićanin je koji se trenutno nalazi na poslijediplomskom studiju duhovnosti u Rimu. Objavom na svojem Facebook profilu podsjetio je kako je Ljubav naša radost i sreća, ali i velika odgovornost. Objavu prenosimo u cijelosti:

Kada bih imao samo jednu priliku da pokažem ateistu jedan djelić Evanđelja bila bi to Muka Kristova. I rekao bih mu da se to jednako tiče njega i mene. Da smo Bogu jednako važni kao dvoje djece istog oca i majke. Kada bih istu priliku imao, ali ovaj put da pokažem vjerniku samo nekoliko redaka Svetog pisma, bilo bi to Evanđelje na Krista Kralja. Svi smo rođeni iz Ljubavi i za Ljubav smo stvoreni. Samo će nam Ljubav suditi i to je naša najveća radost i sreća, ali i velika odgovornost. Ovi redci se još više odnose na nas kršćane jer kome je više dano, od njega će se više tražiti.

Hoćemo li biti većinu našeg života na strani ljubavi ovisi o nama. Hoće li Kralj prepoznati ljubav u nama, ovisi o našem životu. Hoćemo li prepoznati Isusa u gladnom pravde, žednom ljubavi, hoćemo li prihvatiti stranca u vjeri ili nevjeri, krvi ili rasi, ogoljenog od nade i pažnje, bolesnoga od ovisnosti i grijeha, zatvorenika rata i nesreća, unesrećena ili prokockana života? Hoćemo li biti bliski tim ljudima i hoćemo li pred Božju Ljubav stići opremljeni pravdom i ljubavi za druge, prihvaćanjem drugačijih, hoćemo li svom životopisu pred Bogom imati upisano anđeoskim perom da smo obukli pažnjom gologa i nahranili nadom, izliječili osmijehom bolesnoga i dali svoje najbolje sate zatočenicima patnje?

Bog će u taj dan šutjeti. Anđeli će otvoriti knjigu našega života, otvorit će i Evanđelje po Mateju glava 25, redci 31-46. Bog će šutjeti. Sve ćemo znati u onaj dan. Ako vas i sebe išta molim, ako mogu reći samo jednu rečenicu, molim vas, uskladite knjigu života s Evanđeljem. To je sve. To je doista sve. Bog je Ljubav i jedino će se ljubav brojati. Ona je jedina svrha i smisao života. Živite ju svim srcem. Do kraja. Do boli. Bez mjere. Jer tako nas voli naš Bog.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja