Budi dio naše mreže

Izmoli molitvu Gospi Lurdskoj za bolesnu osobu kako bi Gospa bolesniku osigurala snagu i zdravlje u njegovoj patnji, a potom možeš izmoliti molitvu na čast Majke Božje Lurdske.

/ im

Molitva Gospi Lurdskoj za bolesnu osobu

Neporočna Djevice, evo nas ponizno i pobožno sakupljenih pred Tvojim oltarom, kao Bernardica na podnožju blagoslovljene Špilje, gdje si se Ti udostojala vidljivo prikazati, da navijestiš sinovima Tvojim pokoru i oproštenje.

Mi smo sretni što možemo trpjeti da zadovoljimo za grijehe naše i naših bližnjih.

Tako je isti bolesnik, za kojeg se mi molimo, pripravan piti gorki kalež pokore, ali uza sve to ne očajava o oproštenju. Mi se ufamo da će dragi Isus po tvojem zagovoru sačuvati u njemu zdravlje duhovno i dati mu također zdravlje tjelesno. Gospa Lurdska O, Marijo! Sigurno je da u nebu možeš koliko hoćeš! Tko, dakle, da nam bude moćnijim zagovornikom pred Bogom ako li ne Ti?

Ti si Ona, koja si postala svima sve i koja svima dijeliš u obilju milosti i to tim više što ih oni više trebaju i što imaju manje nade u ljudsku pomoć. Ne možemo ni pojmiti da Ti nećeš uslišati uzdisaja bolesnikovih, koji se k Tebi utječe, te molba i zavjeta njegove mile rodbine i srdačnih mu prijatelja; molitava Tvojih svećenika i svih ostalih pobožnih osoba, koje mole i nadaju se, jer dobro znaju koliko je Tebi milo kad možeš utješiti one koji uzdišu u ovoj suznoj dolini.

Molitva na čast Majke Božje Lurdske

Bože Oče naš, među svim stvorenjima stvorio si Mariju, savršeno stvorenje, „Bezgrešno začeće“. Ona je u Lurdu izgovorila svoje ime koje je Bernardica ponavljala. Bezgrešna, ovo je vapaj nade: zlo, grijeh i smrt više nisu pobjednici. Marijo, znaku nade, zoro spasenja! Marijo, ti, nevinosti i utočište grešnika,
moli za nas!

Zdravo Marijo….

Gospodine Isuse, dao si nam Mariju za našu Majku. Ona je sudjelovala u tvojoj muci i uskrsnuću. U Lurdu se ukazala Bernardici, ražalošćena zbog naših grijeha ali obasjana tvojim svjetlom. Po njoj, tebi, Isuse, povjeravamo radosti i žalosti svoje osobne, onih koji su bolesni, kao i cijeloga čovječanstva. Marijo, naša majko, naše pouzdanje i naša pomoći, moli za nas!

Zdravo Marijo….

Duše Sveti, duše ljubavi i zajedništva. U Lurdu je Marija, po Bernardici, tražila da se sagradi kapela i pozivala ljude da tu dolaze. Nadahni Crkvu, koju Krist gradi na Petrovoj vjeri, da bude jedno. Upravljaj hod Crkve u vjernosti i odvažnosti! Marijo, koja si ispunjena Duhom Svetim, koja si zaručnica i službenica, koja si uzor kršćana i majčinsko lice Crkve, moli za nas.

Zdravo Marijo…

Molitva pod zaštitu Gospe Lurdske

O, Marijo, Majko mudrosti i dobrote, pogledaj milostivim okom na duhovne i tjelesne potrebe moje obitelji. Oni, koje ljubim, žive u svijetu čiji je duh protivan evanđeoskim savjetima, te su tako izloženi da sagriješe i da budu robovima ljudskoga obzira. Ja te dakle zaklinjem da ih štitiš i od zla braniš, te čvrsto priljubiš svetoj Crkvi!
Neka se uvijek po njima vrši volja Božja i neka u žrtvama, koje budu prinosili, uvijek odsijeva duh veledušja i kršćanske ljubavi! Ne dvojim ni najmanje da ćeš štititi moju obitelj, ali te molim da samo učiniš, da se u svakoj potrebi k Tebi utječemo i da ne prestanemo za života i na smrti moliti se Tebi i imati čvrsto pouzdanje u Tvoju zaštitu.

Majko Božja Lurdska, moli za nas!

Izvor: Šubićevac.hr

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja