Budi dio naše mreže

Izmolite molitvu Imenu Isusovu sv. Bernardina Sijenskog.

/ im

U poslanici Filipljanima, u drugoj glavi, sveti Pavao piše: „Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom, da se na ime Isusovo prigne svako koljeno nebesnika, zemnika i podzemnika.“

Isusovo ime na hebrejskom glasi Jošua, što znači “Bog spašava” ili “Bog je spasitelj”, a nazvan je po Jošui koji u Starom zavjetu  uvodi izabrani narod u Obećanu zemlju. Baš tako Isus uvodi novi izabrani narod,Crkvu, u obećanu zemlju tj. Kraljevstvo nebesko.

Ovaj se blagdan slavi najprije u franjevačkom redu, od 1530. godine, u 18. stoljeću uvršten je u opći kalendar a na današnji datum premješten je za pape Pia X.

Imenu Isusovu bio je privržen već sveti Franjo, promovirao ga je i Bernard iz Clairvauxa, ali su ga posebno promicali franjevci Bernardin Sijenski i naš sveti Ivan Kapistranski. Njih su dvojica sa sobom svuda nosila monogram Isusova imena, IHS, i njime blagoslivljali bolesnike i okupljeni narod. Pod tim znakom događala su se brojna čudesa i ozdravljenja. I danas to ime za nas ima posebno značenje i posebnu moć. To je ime i znakovito. Znači Bog je spasitelj i upravo se po tome Imenu, Isusovom imenu i njegovoj milosti, jedino spašavamo.

Molitva Imenu Isusovu

O dobri Isuse, o slatki Isuse, o Isuse Sine Djevice Marije, pun milosrđa i milosti. O slatki Isuse, smiluj mi se po velikom milosrđu svome. O predobri Isuse, molim Te zbog predragocjene Krvi tvoje koju si se udostojao na oltaru križa proliti za nas nevoljne grešnike da opereš sva bezakonja naša, udostoj se pogledati na mene bijednog grešnika koji ponizno molim za oproštenje i Tvoje presveto ime zazivam.

O ime Isus, slatko ime! Ime Isus, ljubljeno ime! Ime Isus, spasonosno ime! Nego što je Isus nego Spasitelj? Isuse, dakle, radi presvetog imena svoga budi za mene Spasitelj, spasi me! O predobrostivi Isuse, ne dopusti da se izgubim, ni iz čega si me stvorio i neprocjenjivom Svojom krvlju otkupio. O dobri Isuse, neka ne propadam zbog moga bezakonja kad me je već Tvoja svemoguća dobrota stvorila.

O premilostivi Isuse, smiluj mi se dok je još vrijeme smilovanja da ne propadnem u vrijeme suda. O predragi Isuse, ako sam ja nevoljni grešnik po Tvojoj strašnoj pravdi zaslužio vječne muke zbog svojih grijeha, ufajući se u Tvoje neizmjerno milosrđe utječem se Tebi i nadam se da ćeš mi se smilovati, Ti koji si premilosrdni Otac, milostivi Gospodar. O predragi Isuse, koja korist od Krvi tvoje ako padnem u vječno prokletstvo jer Te neće slaviti mrtvi koji padaju u Pakao. O premilosrdni Isuse, smiluj mi se, o preslatki Isuse, oslobodi me, o milosrdni Isuse smiluj se meni grešniku.

O Isuse, Isuse, Isuse predobri, primi me u broj svojih odabranika, o Isuse spasenje onih koji Te zazivaju. O Isuse, slatko oproštenje svih grijeha, udjeli mi milost, ljubav, mudrost, čistoću, poniznost, svetu strpljivost u svim mukama, dopusti mi da Te savršeno ljubim, hvalim, da u Tebi uživam, tebi služim, u Tebi se naslađujem ja i svi oni koji zazivaju Tvoje presveto ime. Amen

Izvor: Župa Rokovci Andrijaševci

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja