Budi dio naše mreže

Molitva Bogu za pomoć, utjehu i spasenje u vremenu pandemije koronavirusa

Kao odgovor na teška vremena s kojima se suočavaju zajednice širom svijeta zbog pandemije virusa Covid-19, genovski nadbiskup Angelo Bagnasco i luksemburški nadbiskup Jean-Claude Hollerich DI, odnosno predsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) i predsjednik Komisije biskupskih konferencija Europske unije (COMECE), uzdižu zajedničku molitvu Bogu za pomoć, utjehu i spasenje.

/ mp

Biskupi iz cijele Europe pridružuju se papi Franji, ponavljajući bliskost Crkve sa svima onima koji se susreću s problemom koronavirusa: žrtvama, njihovim porodicama i svim zdravstvenim radnicima, volonterima i vjernicima koji su na prvom mjestu u brizi za oboljele.

Svemogući i milosrdni Bože, Stvoritelju svijeta, Ti si iz ljubavi poslao svoga Sina svijetu kao liječnika duša i tijelâ. 

Pogledaj svoju djecu koja se u ovom teškom času zbunjenosti i uznemirenosti u mnogim krajevima Europe i svijeta obraćaju Tebi tražeći snagu, spasenje i utjehu.

Oslobodi nas bolesti i straha, izliječi bolesne, utješi članove njihovih obitelji, daj mudrost našim vladarima, snagu i nagradu medicinskom osoblju, a umrlima vječni život. Ne napusti nas u času kušnje, nego nas izbavi od svakoga zla.

Molimo to Tebe, koji zajedno sa Sinom i Duhom Svetim, živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen. 

Sveta Marijo, majko zdravlja i nade, moli za nas!

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja