Budi dio naše mreže

Hrvatski katolički radio pridružuje se u petak, 13. svibnja molitvenom projektu “Mater Fatima 2022.” Ovo je četvrta godina molitve u Gospinim svetištima diljem svijeta (Fatima, 2019., Guadalupe, 2020., Chiquinquira, 2021.) da bismo bili dionici posvete Bezgrešnom Srcu Marijinu.

/ dt

Hrvatski katolički radio pridružuje se u petak 13. svibnja, na blagdan Gospe Fatimske, molitvenom projektu „Mater Fatima 2022.” koji se organizira na 105. obljetnicu početka Gospinih ukazanja u Fatimi. U 20 sati počinje prijenos molitve žalosnih otajstava krunice iz Manague, te posvete svetim srcima Isusa, Marije i Josipa. Domaćin molitve je Nikaragva. U četvrtoj godini molitve „Mater Fatima” za hrvatsko govorno područje izravan prijenos ostvaruju: Hrvatski katolički radio, Laudato TV, Radio Marija Hrvatska i Radio Marija Srbije.

Ovo je četvrta godina molitve u Gospinim svetištima diljem svijeta (Fatima, 2019., Guadalupe, 2020., Chiquinquira, 2021.) da bismo bili dionici posvete Bezgrešnom Srcu Marijinu. Domaćin četvrtog međunarodnog molitvenog susreta je katedrala Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Managui u Nikaragvi.

Krunica će se moliti na nakane: za svetost katoličke Crkve, za njezine svećenike i njezino vodstvo, za mir u svijetu i svakome srcu, za obitelji da slijedeći uzor Svete obitelji iz Nazareta žive milost, štite život, budu odraz istinske ljubav i nada za one koji su izgubili vjeru, da Marija bude naše utočište i put koji nas vodi k Bogu te da stalno živimo kao obraćenici, da postignemo zadovoljštinu uvreda nanesenih Presvetom Srcu Isusovom i Bezgrešnom Srcu Marijinom te da preko sakramenata, nahranjeni Božjom Riječi i Euharistijom, postignemo istinsko pomirenje i obnovu.

U pripremnom duhovnom hodu za „Mater Fatima 2022.” proteklih tjedana molila se krunica na različitim jezicima, pa tako i na hrvatskom. Videozapis te molitve objavljen je na digitalnim platformama projekta „Mater Fatima”, a zabilježen je u dominikanskom samostanu i Župi Kraljice svete krunice u Zagrebu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja