Budi dio naše mreže

Otvorimo se Isusu, prepustimo mu ove trenutke da nas nahrani sobom kako bi bili životni i molimo ga da podrži našu slabost do te mjere da nas Zli ne mogne uvesti u napast.

/ im

Kratku emisiju ‘Duhovni poticaj – Živo vrelo’ za slušatelje Radiopostaje Mir Međugorje pripremio je fra Velimir Bavrka, član Franjevačke provincije Sv. Kriza Bosna Srebrena, koji obnaša službu župnika u Vitezu. U nastavku pročitajte u cijelosti njegovo promišljanje.

Prepustimo Isusu ove trenutke da nas nahrani sobom

Ono što kalja čovjeka je to što je njegovo, jedino njegovo, što se rađa i začinje u njegovu ja. Ili ono što on ima u srcu, te iz srca izlazi na usta i u glavu, te kvari misao i riječi i onečišćuje cijeloga čovjeka. Iz srca izlaze zle misli, preljubi, bludnost, kriva svjedočanstva, psovke. Iz srca izlazi lakomost, požude, oholost, zavisti, srdžbe. Iz srca izlaze poticaji na sva djela. Pa ako je srce zlo, bit će i sva djelovanja. Nauk Božji nije zemaljska stvar, blato koje svatko gazi.

Nemojmo je skidati sa Neba i ponižavati u blato.

Nego je uzvišena stvar koja živi u krajevima zvijezda i odatle silazi sa zrakama svjetla da se objavi pravednicima. Nemojmo je skidati sa Neba i ponižavati u blato. Da bi jeka mogla postojati mora stajati blizu Glasa, ako ne, umre.  Mi smo s Isusom, Glasom koji i dan danas govori, poziva, moli. Otvorimo se Isusu, prepustimo mu ove trenutke da nas nahrani sobom kako bi bili životni i molimo ga da podrži našu slabost do te mjere da nas Zli ne mogne uvesti u napast. Sve vas blagoslivljam u zazivam na vas Božji blagoslov. Mir vama!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja