Budi dio naše mreže

"Bitno je znati tko/što su nam najvažniji u životu, tko je bitan, a tko nije (nama, ne Bogu - jedino Bogu - jer je svemoguć - smo svi bitni i svi najvažniji). Dobro je zapitati se: bez koga se ne želi biti, a bez koga (ili čega) se ipak može!? ", piše franjevac konventualac Ivan Marija Lotar na društvenim mrežama. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

/ im
Za razliku od pjesme grupe “Metallica” koja veli kako ništa drugo nije važno, ipak jest – sve važno! U bijednom trajanju ljudskog života, ali zaista bijedno kratkome, kako bi išta moglo biti nevažno? Svaka osoba, svaka situacija, trenutak, razgovor, riječ, pogled. Učinjeno, propušteno, napravljeno kako treba, napravljeno ofrlje – sve je važno! Sve što (ne)učinimo ima posljedice. Negdje i nekada. To je dovoljan dokaz važnosti svega.
Učinjeno, propušteno, napravljeno kako treba, napravljeno ofrlje – sve je važno!
Bitno je ono bez čega se ne može. Bitno je esencija, najvažnije. “Najbitnije” je riječ koja u hrvatskom jeziku ne postoji. Nešto ili je bitno ili nije. Ne može biti “najbitnije”! Također, samo je jedno najvažnije, ne može biti više toga najvažnije.
Mudrost života, između ostalog, sastoji se u razlikovanju važnijeg od manje važnoga.
Je li onda sve jednako važno? Naravno da ne. Mudrost života, između ostalog, sastoji se u razlikovanju važnijeg od manje važnoga. To se uči. Tijekom cijeloga života. Bitno je znati tko/što su nam najvažniji u životu, tko je bitan, a tko nije (nama, ne Bogu – jedino Bogu – jer je svemoguć – smo svi bitni i svi najvažniji). Dobro je zapitati se: bez koga se ne želi biti, a bez koga (ili čega) se ipak može!?

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja