Budi dio naše mreže

Božje kraljevstvo je već ovdje. To jednostavno moramo prepoznati i pustiti Boga da bude kralj, ne samo svemira, već prije svega naše duše.

/ im

Božje kraljevstvo trebalo bi biti prvo i najsnažnije prisutno u našem životu, prenosi portal Aleteia.

Iako Crkva slavi svečanost Gospodina našega Isusa Krista, kralja svemira, ne bismo smjeli zaboraviti da bi njegovo kraljevstvo prvo trebalo prebivati ​​u nama.

Isusovo kraljevstvo nije ono koje ima fizičke granice ili postoji u političkom smislu. To je duhovno kraljevstvo koje već postoji u našoj duši. Ključ je dopustiti Bogu da vlada nad nama i služiti mu svojim životom.

O tome već govori i Origen u svojoj molitvi koja ulazi u srž ove stvarnosti: Dolazak kraljevstva Božjega, kaže naš Gospodin i Spasitelj, ne priznaje promatranje i neće biti nikoga tko će reći ‘Pogledajte ovdje ili pogledaj tamo!‘ Jer kraljevstvo Božje je u nama i u našim srcima. Stoga je nesumnjivo da onaj tko moli za dolazak kraljevstva Božjega u sebi, s pravom se moli da kraljevstvo  prvo dođe u njuegovo srce, njegovu nutrinu te urodi plodom i dostigne savršenstvo. Jer Bog kraljuje u svakom srcu, a svako srce pokorava se Božjim duhovnim zakonima – Bogu, koji prebiva u njemu.

Sveci su razumjeli ovu stvarnost i bili su Kraljeve sluge puštajući ga da on kraljuje nad njihovim srcima.

Kako možemo dopustiti da Bog kraljuje u našem srcu? Potrebno je iskorijeniti grijeh u svom životu i biti “vjerni sluga”, po uzoru na Isusa i njegove učenike.

Želimo li da Bog kraljuje u nama, nikako ne smije grijeh vladati u našem smrtnom tijelu, nego trebamo umrtviti svoja zemaljska tijela i zamoliti Duha Svetog da nas vodi kako bi naš život urodio plodom. Tada ćemo biti duhovni vrt u kojem će prebivati Bog. Bog će vladati u nama zajedno s Kristom.

Božje kraljevstvo je već ovdje. To jednostavno moramo prepoznati i pustiti Boga da bude kralj, ne samo svemira, već prije svega naše duše.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja