Budi dio naše mreže

"Radi se o pravedniku koji je umišljen - puki izvršavatelj zakonâ; beskrupuloznog, tvrdog srca i nemilosrdnog pogleda i jezika. S prvima Bog može učiniti čuda. S drugima ne može apsolutno ništa. Zato je bolje biti grešnik svjestan sebe i vlastite, nužne i nezamjenjive potrebe za Bogom, nego umišljeni pravednik koji izvana sve radi kako treba, a srce i misli su mu daleko, jako daleko od Boga", poručio je župni vikar Župe sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu fra Ivan Marija Lotar.

/ im
Isus bira današnji dan provesti s dnom dna onovremenog društva. I prigovaraju mu, naravno. Ni on ne ostaje dužan odgovoriti na prigovor. Ne radi se o okorjelom grešniku, niti istinskom pravedniku. Radi se o grešniku svjesnome svojih slabosti, spremnom na promjenu i rad na sebi koji zna da je svaki pomak na bolje Božji dar i njegova milost s kojom je dužan surađivati!
Radi se o grešniku svjesnome svojih slabosti, spremnom na promjenu i rad na sebi koji zna da je svaki pomak na bolje Božji dar i njegova milost s kojom je dužan surađivati!
Radi se o pravedniku koji je umišljen – puki izvršavatelj zakonâ; beskrupuloznog, tvrdog srca i nemilosrdnog pogleda i jezika. S prvima Bog može učiniti čuda. S drugima ne može apsolutno ništa. Zato je bolje biti grešnik svjestan sebe i vlastite, nužne i nezamjenjive potrebe za Bogom, nego umišljeni pravednik koji izvana sve radi kako treba, a srce i misli su mu daleko, jako daleko od Boga.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja