Budi dio naše mreže

Na današnji dan 1991. godine poginuo je jedan od heroja Domovinskog rata - Miroslav Klarić.

/ Borna Marinić

Miroslav je rođen 3. kolovoza 1971. godine u Osijeku. Odrastao je u obližnjem Antunovcu s bratom i roditeljima – Katarinom i Franjom. U Osijeku je završio elektrotehničku školu. Aktivno se bavio sportom – trčanjem i boksom. Sa služenja vojnog roka u JNA vratio se u ljeto 1991. kada je njegov Antunovac već bio napadnut. Ubrzo se dragovoljno priključio Zboru narodne garde. Poginuo je 4. listopada 1991. na položaju Bricin bunar kod farme Orlovnjak između Antunovca i Tenje. Miroslav Klarić bio je prvi poginuli Antunovčanin u Domovinskom ratu.

Njegova pogibija bila je velik šok za suborce o čemu je u filmu „Antunovac – Bili smo vojnici“ posvjedočio Miroslavov suborac Goran Balaž: 

„Prvo mi nisu vjerovali da je poginuo Miroslav. Nitko nije bio svjestan da se to tako događa. Mi smo svi više shvaćali kao igru, nismo shvaćali da će netko poginuti. Mislili smo, idemo malo pucati, svi ćemo doma doći živi i zdravi, ali… vrijeme je pokazalo da nas dosta nema.“

Borna Marinić / Foto: HKM

Borna Marinić magistar je povijesti koji se niz godina bavi temom Domovinskog rata. Od 2013. uređuje i vodi Facebook stranicu Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat. Autor je više knjiga i dokumentarnih filmova na temu Domovinskog rata, a kao novinar radio je dvije godine u HRT-ovoj emisiji TV Kalendar. Od ožujka 2019. uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute na Hrvatskom katoličkom radiju. Vlasnik je obrta CroHis kojim promiče vrijednosti Domovinskog rata.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja