Budi dio naše mreže

Ova molitva pomoći će vam preispitati dan da biste vidjeli učinjene pogreške i odlučili kako ćete bolje učiniti sljedeći dan.

/ ts

Ne želimo to uvijek priznati, ali svaki dan činimo pogreške. Neki od nas su toga posve svjesni, dok drugi rijetko prepoznaju što su učinili pogrešno. U svakom slučaju, ključ plodnog duhovnog života je sposobnost priznavanja svojih pogrešaka i traženja Božjeg oproštenja.

Učinkovit način da budno pazimo na svoja djela je provođenje večernjeg ispita savjesti, promišljajući na kraju dana o onome što se dogodilo i onome u čemu smo pogriješili.

To je zdrava duhovna vježba za svaki dan koja nam pomaže razumjeti u kojim područjima se moramo popraviti.

Evo kratke molitve iz Zlatnog priručnika, vodiča za katoličku pobožnost iz 1850. godine (Golden Manual) objavljenu na stranicama Aleteije, koju možemo dodati svojim večernjim molitvama kako bismo pokušali voditi bolji kršćanski život:

O Bože, čvrsto vjerujem da si prisutan, da me savršeno vidiš i promatraš sva moja djela, sve moje misli i najskrovitije titraje moga srca. Podaj mi milost da otkrijem grijehe koje sam počinio danas i pomozi mi da osjetim istinsko žaljenje i iskreno pokajanje.

O moj Gospodine Isuse Kriste, prosvijetli me i podaj mi ponizno i raskajano srce da vidim u čemu sam uvrijedio Tvoje božansko Veličanstvo. Duboko me žalosti što sam te uvrijedio. Volim te svim svojim srcem i snažno želim da te, uz pomoć Tvoje milosti, više nikada ne uvrijedim. Odlučujem da ću izbjegavati grešne prigode; ispovijedat ću svoje grijehe i nastojati izvršiti djela pokore za njih.

Smiluj mi se, Bože, smiluj se i oprosti meni jadnom grešniku. U ime Tvoga ljubljenog Sina Isusa, ponizno Te molim da me opereš Njegovom predragocjenom Krvlju, kako bi moji grijesi bili u potpunosti oprošteni. Amen.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja