Budi dio naše mreže

VIS "Anđeli" održao je u nedjelju prigodni koncert duhovne glazbe - pet "anđela" - sestara Botić na treću nedjelju došašća nakon mise u crkvi sv. Dominika u Trogiru. Misu je predvodio fr. Mate Matijas Farkaš uz koncelebraciju fr. Petra Galića, asistenciju fr. Ante Kazotija i studenta splitske teologije Ivana Turkalja.

/ mp

Sastav nosi ime “Anđeli”, jer im je to ideal kojem teže, a to je da kroz pjevanje Bog dođe do ljudi. Na ovaj način slave Boga. 

Fr. Petar je rekao da VIS “Anđeli” čine pravi anđeli i to u liku pet sestara iz Kaštel Novog. 

“Želim vam čestit Božić. Bog nam  je podario svima talent pjevanja i zahvaljujući dobrim roditeljima  koji su nas usmjerili da ovaj talent predamo Bogu od kojeg je i došao. Mi smo sredstvo – medij kako bi Bog izvršio svoje planove. Ovdje  je puna crkva, ali mi ne poznajemo vaša srca. Bog će iskoristiti ove naše glasove i učiniti ono što treba i želi”, rekla je voditeljica VIS-a “Anđeli” Anamarija Botić. 

Otpjevale su pjesme: “Hvala TI”, “Bog te ljubi”, “Nitko kao Ti”, “Hvalospjev ljubavi” i “Srce predajem Ti”.

Na posljednju pjesmu “Srce predajem Ti”, publika se digla na noge i pjevala te rukama pljeskala tako da se stvorio pravi duhovni ugođaj.

Fr. Petar je rekao da je njihovo glavno geslo “Sve na slavu Božju i na dobro ljudima”.

Najstarija sestra Jelena je 1992. godište te je završila studij talijanskog jezika i pedagogiju. Slijedi Ana Marija, rođena 1993., koja je završila studij hrvatskog jezika i pedagogiju te Kristina, 1994. godište, koja je završila studij talijanskog i hrvatskog jezika. 

Mihaela je 1995. godište, a na studiju je na posljednjoj godini matematike, a najmlađa Gabrijela rođena je 1998. godište te je na drugoj godini računarstva na FESB-u u Splitu.

Otac im je prije deset godina predao vođenje zbora u župi u Kaštel Novom kod današnjeg župnika don Daria Čorića.  Od oca Joze koji ga je do tada vodio – svirao je glasovir i gitaru, a jedna je kći naučila svirati glasovir, a druga gitaru.

“Anđeli” po uzoru roditelja slijede Isusa Krista i primile su ga u svoje srce i sada nastupaju u svojoj župi i šire. Rado posjećuju rodne Botiće, gdje im otac obnavlja staru kuću i svoje seosko imanje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja