Budi dio naše mreže

Studentski katolički centar Palma u Zagrebu organizira ignacijanske duhovne vježbe od 30. prosinca ove do 6. siječnja iduće godine. Vježbe su namijenjene studentima i radnoj mladeži koji na originalan način žele ispratiti staru i dočekati novu godinu. Cilj vježbi je omogućiti svakome polazniku razvijanje osobnog iskustva Boga; dati se voditi. Voditelj vježbi je p. Tomislav Špiranec sa suradnicima. Broj sudionika je ograničen, a krajnji rok za prijavu je 27. prosinca. Požurite!

/ ks

Studentski katolički centar Palma u Zagrebu organizira ignacijanske duhovne vježbe od 30.prosinca ove pa do 6. siječnja iduće godine namijenjene studentima i radnoj mladeži koji na originalan način žele ispratiti staru i dočekati novu godinu, u društvu s Bogom u šutnji. Cilj vježbi je omogućiti svakome polazniku razvijanje osobnog iskustva Boga; dati se voditi za Njim. 

Bog uvijek govori – samo nas svakodnevne (razbi)brige zaglušuju i ponekad nismo u stanju čuti Ga. Ovim vježbama želimo osigurati ozračje tišine u kojem polaznik može na jednostavan način iznutra ušutjeti, naći mir i ući dublje u stav raspoloživog osluškivanja, ističu u SKAC-u. Program vježbi uključuje nagovore, više samostalnih razmatranja dnevno, svakodnevno sudjelovanje u svetoj misi i klanjanju te razgovore s pratiteljem. Nužan uvjet za sudjelovanje je želja da nam Bog govori i raspoloživost za šutnju. 

Dobrodošli su pokrovitelji koji su spremni platiti cijenu za boravak jednog studenta, ističu u SKAC-u Palma

Voditelj duhovnih vježbi je p. Tomislav Špiranec sa svojim suradnicima. Vježbe će biti održane u središnjoj kući Karmelićanki Božanskog Srca Isusova hrvatske provincije Sv. Male Terezije, u Hrvatskom Leskovcu. 

U pozivu SKAC-ovci napominju da je uvjet za sudjelovanje na vježbama nužna psihološka stabilnost zaineresiranih zbog zahtjevnosti programa. Naime, osobe sa psihološkim poteškoćama nisu u mogućnosti obavljati ovakav tip duhovnih vježbi. Cijena za smještaj i prehranu tijekom vježbi za punih 7 dana za radnu mladež iznosi 1000kn, dok za studente iznosi 700kn, S obzirom da je realna cijena viša, dobrodošli su pokrovitelji koji su spremni platiti cijenu za boravak jednog studenta ističu u SKAC-u. Broj osoba koje mogu sudjelovati je ograničen i iznosi 24, rok za prijavu zainteresiranih je 27. prosinca. Detaljne informacije i prijavnica nalaze se na stranicama SKAC-a: http://skac.hr/novogodisnje-duhovne-vjezbe-u-sutnji/

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja