Budi dio naše mreže

U Hrvatskom glazbenom zavodu u srijedu u podne okupili su se brojni prijatelji i štovatelji rada legendarnog skladatelja Đele Jusića koji je prošlog petka ujutro preminuo u 81. godini života. Od jednog od posljednjih dubrovačkih gospara, velikana hrvatske glazbene scene među ostalim došli su se oprostiti njegova neutješna bliska prijateljica Tereza Kesovija i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

/ mp

Kesovija je tom prilikom poručila kako je došla do zaključka da se s pjesmama koje je za nju napisao Jusić da se može organizirati maraton.

“Netko je rekao: Đelo je otišao. Rekla sam im: Šutite! Nije Đelo otišao. On jednostavno ne može otići. Ima grandiozan opus. Istina je: čovjek je fizički otišao, ali zar nije dovoljno pjesama napisao da ga imamo u sjećanju do kraja naših života? Mislim da trebamo optimistično gledati na beskrajnu ljubav u notama i pjesmama koje nam je poklonio Jusić!”, poručila je.

Podsjetimo, maestro Đelo Jusić najplodniji je i najnagrađivaniji hrvatski skladatelj. Skladao je više od tisuću pjesama koje se neprekidno izvode diljem svijeta već više od pola stoljeća. Napisao je glazbu za mnoge filmove i kazališne predstave te dirigirao velikim revijskim i simfonijskim orkestrima.

Dobitnik je dva Porina, Zlatne Arene na Filmskom festivalu u Puli, nagrade Ivan pl. Zajc, odličja Predsjednika Republike te još mnogih uglednih nagrada i priznanja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Slušajte HKR

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja