Budi dio naše mreže

Na svetkovinu svetih Anđela čuvara, 2. listopada 2024., u samostanu svetih Anđela čuvara sestara dominikanki u Korčuli, dvije postulantice Tena i Andrea, svečanim dominikanskim obredom prije početka svete mise, pristupile su u novicijat.

/ im

U svečanom obredu ulaska u novicijat, vrhovna glavarica s. Jaka Vuco, u ruke postulantica položila je habit, krunicu i bijeli veo koji su znak pripadanja dominikanskom Redu. Također, udijelila im je i Konstitucije Kongregacije svetih Anđela čuvara kojima će ih poučavati učiteljica novicijata, s. Blaženka Rudić. Kao simbol novog čovjeka i prepoznatljivosti u Redu, postulantice su izabrale i nova imena. Postulantica koja se u svijetu zvala Andrea Buzov u Redu se od sada zove s. Anđela, a postulantica Tena Pavlović postala je s. Veronika. Sestre, prema primjeru sv. Katarine Sijenske kojoj je u mističnoj viziji bilo ponuđeno izabrati između krune od cvijeća i trnove krune, izabiru trnovu krunu te im svakoj po jednu krunu učiteljica stavlja na glavu odnosno veo.

Sestre trnove krune nose cijeli dan u znak izabiranja uvijek uskog, ali boljeg puta nasljedovanja Krista.

Nakon svečanog obreda uslijedila je sveta misa koju je predvodio dominikanac fr. Zvonko Džankić, a koncelebrirala su trojica svećenika iz korčulanskog dekanata i dekan pelješkog dekanata, don Marko Stanić te dominikanac i učitelj dominikanskih novaka, fr. Domagoj Augustin Polanščak, koji je i izrekao prigodnu propovijed.


Nakon propovijedi, s. Marta Marija Šutalo obnovila je Bogu jednostavne privremene zavjete u ruke vrhovne glavarice s. Jake Vuco.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja