Budi dio naše mreže

Jak, na mahove i orkanski vjetar puše u Zagrebu od nedjelje navečer, na ulicama u svim dijelovima grada u ponedjeljak ujutro mnogo je polomljenih grana stabala, razbacanih kanti za smeće ili drvenih štandova, ponegdje su potrgani semafori, intervencijske službe i vatrogasci su na terenu, a policija upozorava građane da ne izlaze van ako ne moraju.

/ mp

Vjetar je razbio sat na crkvi sv. Marka na zagrebačkom Gornjem gradu, javlja N1.

Županijski centar 112 Zagreb zabilježio je u ponedjeljak od 11 do 15 sati 89 poziva građana zbog pada stabala i oštećenja krovišta zbog vremenskih neprilika, a ranije je izdano upozorenje da su u Zagrebu mogući udari vjetra jačine od 65 do 120 km/h.

Vremenska prognoza u utorak

Kako donosi meteo.hr, u utorak nas očekuje pretežno oblačno, mjestimice s kišom vrijeme, a u višem gorju bit će i snijega.

Na kopnu će puhati umjeren, u prvom dijelu dana i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar s olujnim udarima, a na Jadranu jaka i mjestimice olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, samo na krajnjem jugu slabo i umjereno jugo.

Najniža temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti od 1 do 6, na istoku do 9, a na Jadranu od 8 do 12 °C. Najviša dnevna u većini krajeva između 7 i 12, a u Dalmaciji do 17 °C.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja