Budi dio naše mreže

Iako je veći dio života proveo u službi izvan domovine, vlč. Bebić nikada nije zaboravio rodnu župu svojih roditelja te je tako svakog ljeta, tijekom odmora, slavi misu u Novim Selima za sve žive i preminule župljane.

/ mpp

Fra Josip Bebić koji je proslavio Zlatnu misu u nedjelju 21. srpnja u crkvi sv. Ilije proroka u Metkoviću, u nedjelju 28. srpnja, misu je slavio u rodnoj župi svojih roditelja, ispred crkve sv. Ante Padovanskog u Novim Selima.

Iako je veći dio života proveo u službi izvan domovine, vlč. Bebić nikada nije zaboravio rodnu župu svojih roditelja te je tako svakog ljeta, tijekom odmora, slavi misu u Novim Selima za sve žive i preminule župljane.

Na proslavi fra Josipove Zlatne mise propovijedao je fra Domagoj Volarević, gvardijan samostana o. Ante Antića u Splitu i prof. na KBF-u. U koncelebraciji su bili župnik fra Denis Šimunović, don Mladen Margeta, fra Perica Maslać, fra Ivo Rastočić i fra Marko Pudar.

50 godina: niz pastoralnih dužnosti

Fra Josip je rođen 2. lipnja 1948.g. u Metkoviću, od oca Mirka i majke Vide rođ. Volarević. Osnovnu školu završio je u Metkoviću, klasičnu gimnaziju u Sinju, Filozofsko – teološki studij u Dubrovniku, Makarskoj i Zagrebu. U novicijat je stupio 1965.g., prve zavjete položio 1966., a svečane 1971.g. u Italiji. Mladu misu slavio je 21. srpnja 1974. u rodnoj župi sv. Ilije proroka u Metkoviću. Do 1977. bio je župni vikar u Ogorju, nakon čega je do 2003. obavljao razne pastoralne dužnosti u Njemačkoj. Iste godine, povjereno mu je dušobrižništvo od HBK u Frankfurtu, do 2010. godine. Od 2011. do 2014.g bio je nacionalni ravnatelj za Hrvate u inozemstvu.

Oo 2014. do 2019.g vodio je hrvatske katoličke zajednice sv. Franje Asiškog u BIetigheim- Bissingenu, sv. Ilije proroka u Illingenu i sv. Ante Padovanskog u Vaihingenu – Enzu.
Od 2019. vlč. Bebić bio je gvardijan samostana u Zaostrogu, gdje je djelovao i kao župnik. Od 1. rujna 2022. g. preuzeo je župu sv. Fidelisa u Darmstadtu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja